Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14 gånger Disney

/

Disney slår rekord i höst med spelet Disney Universe. 14 karaktärer från olika Disney- och Pixarfilmer ska då samsas i ett och samma spel.

Annons

Det är Disneys eget spelbolag som gör Disney Universe. Och i spelet finns bara Disneykaraktärer. Låt vara att de är fjorton till antalet, men det låter ändå som ett projekt som borde vara ganska lätt att ro i hamn. Icke.

– Det fanns en tid när man slängde in Disneykaraktärer i spel lite hur som helst, utan att ta hänsyn till vad den karaktären stod för eller hur de som älskar Disneyfilmer skulle uppfatta saken. Den tiden är över, säger producenten Curtis Cherrington.

För 14 karaktärer krävdes 14 godkännanden av dem som är konstnärligt ansvariga för var och en av dem. Alla dessa fanns inte ens inom Disneys organisation. Exempelvis är både Alice och Mad Hatter (eller Hattmakaren som han heter på svenska) från Alice i underlandet med i spelet.

För att få använda Alice fick man be regissören Tim Burton om lov, för att använda Mad Hatter fick man fråga Johnny Depp.

– Både Burton och Depp sa ja, det är kul eftersom den filmen är så ny. Fast i Johnny Depps fall var det nog snarare hans dotter som sa ja, men vi tyckte att det räckte.

Disney Universe är ett klassiskt plattformsspel. Man spelar egentligen inte som Disneykaraktärerna, utan är en helt egen figur som kan klä sig i olika kostymer. Varje kostym bygger på en Disneykaraktär och ger spelaren den karaktärens förmågor.

Bland de 14 finns bland andra Wall-E och Eve från Wall-E, Stitch från Lilo & Stitch, Mike från Monsters Inc, Pumbaa från Lejonkungen och Nemo från filmen med samma namn.

Hur kul spelet blir vet vi någon gång innan jul.

Thomas Arnroth/TT Spektra

Mer läsning

Annons