Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa Zeldaspelet hittills

/

Nintendo visar att de är mästare på att förnya. Det senaste kapitlet i historien om hjälten Link och prinsessan Zelda bjuder på många nyheter oavsett om du är ny eller gammal i gemet.

Annons

Allt startar högt över molnen i staden Skyloft. I ena stunden förenas de båda nästan i kyss – i nästa slits de isär av onda krafter och äventyret drar igång.

Jag har, ärligt talat, svårt att slita mig när det väl börjat. Nintendo bjuder på den största spelvärlden i Zeldas historia. Den är full av imponerande pussel, som inte sällan kräver att man tänker om både en och två gånger. Grafiken kan inte mäta sin med andra konsoler, men landskapet i vattenfärg-stil står starkt med sin fantasifulla design.

Spelet använder Motion plus som gör att Links svärdrörelser matchar dina. En teknik som revolutionerar både svärdfajterna och pussellösningarna, och gör äventyret mer utmanande och dynamiskt än någonsin. Visst har tekniken sina brister, speciellt på detaljnivå. När jag till exempel måste rita en proportionerlig cirkel med svärdet tar det rätt många försök innan jag lyckas.

Det tog fem år för Nintendo att släppa ett spel som på riktigt utnyttjar Wii-konsolens fulla potential. Zelda: Skyward sword är vad alla spel till Wii borde ha varit.

Erik Glanell/TT Spektra

Mer läsning

Annons