Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krigsspel med känslor

/
  • David Cage vill göra världens första krigsspel som handlar om känslor.
  • Ghost Recon: Future Soldier har redan varit under utveckling i ett par år, men när Quantic Dream tar över börjar man från början.
  • David Cages förra spel Heavy Rain bjöd på känslor som inget spel klarat tidigare. Nu vill han göra samma sak med ett krigsspel.

Efter framgångarna med Heavy Rain ger sig nu fransmannen David Cage i kast med Ghost Recon: Future Soldier. Ambitionen är att göra ett spel som visar krigets mer hemska sidor.

Annons

David Cage och hans utvecklare på Quantic Dream har alltid gått sin egen väg och satsat på spel som handlar om känslor. Förra årets succéspel Heavy Rain var en mörk deckarhistoria om mördade barn. Där använde Cage kraften i Playstation 3 till att visa karaktärernas inre liv med hjälp av små nyanser. Resultatet var ett spel som kröp under huden.

Nu är det klart att David Cages nästa projekt bli Tom Clancy-spelet Ghost Recon: Future Soldier på uppdrag av Ubisoft. Det har redan jobbats på spelet i ett par år, men inte på Quantic Dream. Där börjar man nu om från början.

– Jag vill skapa en helt ny genre och visa spelindustrin att känslor kan passa många typer av spel, att det inte bara var något som fungerade en gång, säger han till tidningen CVG.

Cage säger också att han vill göra ett krigsspel för att närma sig filmens värld, "inte för att glorifiera våld utan för att prata om krig på ett mer realistiskt sätt".

– När vi i spelvärlden pratar om krig i vanliga fall handlar det alltid om att det är coolt med stora vapen och att döda massa fiender. Jag vill ha en annan approach.

Ghost Recon: Future soldier ska använda sig av både Move för Playstation 3 och Kinect för Xbox 360. Ubisoft har inte sagt något om när spelet ska släppas, men en kvalificerad gissning är tidigast 2012.

Thomas Arnroth/TT Spektra

thomas.arnroth@ttspektra.se

Mer läsning

Annons