Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa svenska storspel

/

I februari är det dags för ännu ett svenskt storspel. ”Syndicate” från Starbreeze lovar stenhård action, och spelet har redan blivit totalförbjudet i Australien.

Annons

När TT Spektra för första gången testar ”Syndicate” står snabbt tre saker klara. Att det här är ett hårt actionspel, att det är svårt och att samarbetsläget kräver just väldigt mycket samarbete.

Av det kan man dra ännu en slutsats: ”Syndicate” är gjort för krävande och vana spelare.

– Absolut, det här är en titel för gamers, vi siktar inte på den breda publiken. Men det finns plats för den typen av spel också, alla spel måste inte vara för alla, säger Ben O’Donell som är producent för spelet på Electronic Arts, EA.

Även om det är EA som äger varumärket ”Syndicate” och ger ut spelet, är det producerat i Uppsala av Starbreeze som är mest känt för sina ”Riddick”-spel och ”The Darkness”.

”Syndicate” bygger på det klassiska spelet med samma titel från 1993. Handlingen utspelar sig i en framtid där gränsen mellan teknik och människa suddats ut och storföretagen har makten. Det handlar med andra ord om cyberpunk i stil med Deus ex-spelen.

Men där man i originalspelet styrde upp till fyra cyborgagenter ur ett gudaperspektiv, får man i Starbreezes version kliva rätt in i handlingen som en av agenterna.

Precis som tidigare spel från Uppsalautvecklarna är det här en förstapersonsskjutare, ett så kallat FPS. Dessutom är spelet våldsamt, så våldsamt att det redan totalförbjudits i Australien.

Starbreeze har flera andra produktioner på gång, men mest spännande är kanske spelet som har filmregissören Josef Fares som pappa. Produktionen är i full gång men det enda man vill avslöja om spelet är vad det kallas internt – ”P13”, som i ”Projekt 13”.

Thomas Arnroth/TT Spektra

Mer läsning

Annons