Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt speltänk i Skylanders

/
  • Det finns 30 olika skylanders, Spyro är en av dem.
  • Spelet sparas på leksaksfiguren och sparfilen kan öppnas på vilken annan spelkonsol som helst, så länge man har ett Skylanderspel för konsolen vill säga.

Det är flera år sedan leksakstillverkarna började skapa spelvärldar kopplade till leksaker. I nya spelserien Skylanders ingår leksaker, men på ett helt nytt sätt.

Annons

När man köper spelet får man med tre skylanders, ett slags monsterliknande varelser. Man ställer dem på en portal som i sin tur kopplas till spelkonsolen, datorn eller ett Nintendo 3DS. Sedan dyker den karaktär man valt upp i spelet och blir den skylander man spelar med.

Men nu kommer det riktigt smarta: man sparar spelet på sin leksak och kan sedan fortsätta spelet på vilken konsol som helst. Har man en Xbox 360 hemma börjar man antagligen spela där. Sedan går man hem till en kompis som har Wii eller Playstation 3, ställer sin leksak på kompisens portal och voilá – så dyker ens figur upp i kompisens spel.

– Hela konceptet bygger på komplicerade tekniska lösningar som vi suttit på ganska länge. Vi hade bara inte någon bra spelidé som kunde utnyttja tekniken smart, säger producenten Jeff Poffenbarger.

Nu är dock Skylanders: Spyros adventure här. Ett kombinerat rollspel och actionäventyr där varje skylander, 30 stycken sammanlagt, kan stiga i nivå från 1 till 10. För Activision har spelet också en lockande sidoeffekt – försäljningen av leksaker som hör till spelet. För även om det ingår tre karaktärer när man köper spelet finns det ju 27 kvar.

Thomas Arnroth/TT Spektra

Mer läsning

Annons