Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Star Wars utmanar World Of Warcraft

/
  • Onlinespelet Star Wars: The Old Republic ska utmana World Of Warcraft senare i år.
  • Det ska vara lättare för ovana onlinespelare att komma igång med Star Wars än World Of Warcraft lovar utvecklarna. Det kan behövas om man ska nå tolv miljoner spelare.

I höst får onlinespelet World Of Warcraft en ny utmanare. Äntligen verkar det som om det omtalade Star Wars: The Old Republic får premiär. Utvecklarna siktar på tolv miljoner spelare.

Annons

Det stora onlinespelet World Of Warcraft, Wow, regerar i ensamt majestät på nätet. Med sina drygt elva miljoner spelare är det inte bara världens största i sitt slag, det är dessutom en kassako för ägarna Activision. Andra förlag har så klart försökt ta sig in på marknaden, men investeringskostnaderna är enorma, liksom riskerna.

Utmanaren alla väntat på kommer från Actvisions stora konkurrent, speljätten Electronic Arts. Under flera år har Electronic Arts, tillsammans med utvecklarna Bioware, jobbat på Star Wars: The Old Republic.

Det ska precis som Wow bli ett stort rollspel för miljontals spelare, men turerna har varit många. Senast i höstas gick det rykten om att hela projektet skulle skrotas på grund av kvalitetsproblem. Men nu har Electronic Arts-chefen Eric Brown avslöjat att spelet släpps någon gång mellan 1 juli och 31 december.

En och en halv miljon spelare har redan anmält intresse för att prova spelet innan släppet. Eric Brown uppskattar att man har tolv miljoner potentiella kunder.

– Vi vänder oss både till de erfarna spelarna, som i dag spelar World Of Warcraft, men också de som inte spelar så mycket men som gillar Star Wars, säger han.

Det som ska skilja Star Wars från Wow är bland annat ett större fokus på berättelsen. Den utspelar sig flera tusen år innan Darth Vader ens var påtänkt. Man väljer vilken klass man vill spela, självklart kan man vara Jedi, och sedan skapar man sig egen berättelse inom ramen för den övergripande handlingen.

Thomas Arnroth/TT Spektra

thomas.arnroth@ttspektra.se

Mer läsning

Annons