Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Spelarna är rädda för att få stryk..."

Annons

Hej Keb !
Jag har varit på nästan alla hemmamatcher i 15 år nu och märker mer och mer hur spelare tycks vara rädda för att få stryk.

Att ge sig in på mål för att styra skott eller trycka in en retur är det inte många som gör, bara Granström får godkänt i Brynäs på den punkten.
Tycker att man framför allt borde se detta hos unga spelare såsom Alcén, Sandin och Sundström. Var är glöden? Hur många av brynässpelarna har haft ett par blåmärken att visa upp efter en match?

Enklaste sättet att göra mål i hockey är att få upp pucken till blå och se till att man har så många som möjligt på mål när skottet kommer, sen är det bara att "gröta" in pucken.

Kollar man på NHL så är det precis detta de gör i slutet av matcherna när kvitteringen ska in. Trots att de kanske har spelare som Crosby, Malkin eller Ovechkin att tillgå så är det " gröta" framför mål som gäller och inget finlir.

Varför ska det vara så svårt för spelare i elitserien att anamma detta, tror du?Tänk om det ändå vore så enkelt att göra mål, om man bara "grötar" framför mål, som du skriver.
Men, visst - jag förstår till fullo vad du menar och åsyftar.

Direkt rädda för att få stryk tror jag inte att svenska spelare är, snarare ligger det väl i den svenska grundmentaliteten att det ska finliras med passningar i det oändliga ända in i kassen i stort sett.

Mer läsning

Annons