Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelfrågan

Martin Lindell svarar på dina frågor om spel.• Ja, på Playstation 3 ska det fungera alldeles utmärkt, förutsatt så klart att du har spelskivan med dig även till den konsol du flyttade sparfilen till. Du kan föra över sparfiler genom till exempel usb-minnen.

På Xbox 360 kan du ta med hårddisken, den sitter ovanpå konsolen och har texten HDD. Tryck ner den främre knappen på hårddisken och lyft upp den. Kom ihåg att dina sparfiler är kopplade till din profil.

På Wii kan du använda ett vanligt sd-kort, ett minneskort som även används till digitalkameror. Du kan inte ladda en sparfil direkt från sd-kortet, utan måste kopiera datan från sd-kortet till den Wii som du ska spela på.• Det beror på vilka konsoler du har. Det finns många samlare och det går att sälja nästan alla sorters gamla konsoler. Dock är intresset olika stort, det är fler som samlar på Nintendo 8-bitars och därför kan man få bättre betalt för den. Även udda maskiner som Neo Geo-familjen anses vara kult bland inbitna samlare. Räkna inte med att gamla spel och konsoler är någon guldgruva, men visst finns det guldkorn som har högt värde.• Det bästa är oftast att sälja dem själv på Internet via tjänster som Blocket eller Tradera. Dessa sajter tar en liten provision eller avgift, men du kan ofta få bättre betalt än att byta in i en butik. Det är lite mer jobb eftersom du ska fotografera, lägga upp annons och sedan kanske skicka spelet. Var noggrann och läs på sajterna om säker handel över nätet. Vissa klassiska spel är värda ganska mycket eftersom de är svåra att få tag på och spel som bara är ett par månader gamla får man också bra betalt för. Att byta in i en butik som tar emot begagnade spel kanske inte ger lika mycket, men är bekvämt och går snabbt.