Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelkungen från Gävle laddar för ny succé

/

Efter flera succéer satsar spelutvecklaren Dan Erhard Olsson från Gävle stort på ett nytt spelprojekt. Han har anställt tre spetskompetenta medarbetare som ska hjälpa honom till ännu en framgång. Men satsningen är ett ekonomiskt risktagande.
– Jag har ingen investerare i ryggen, det här gör vi helt själva, säger han.

Annons

Dan Erhard Olsson, 25 år, är sedan några år tillbaka etablerad spelutvecklare med stora succéer bakom sig. De tre spel som han tagit fram, Clear Vision, är utvecklade för mobila enheter och har tillsammans laddats ned över 35 miljoner gånger världen över.

Läs mer: Dan gör spel som spelas av miljoner

Nu har han påbörjat ett nytt stort spelprojekt. För att få fram den kvalitet han vill ha på spelet har han anställt tre medarbetare som ska hjälpa honom. Det är en programmerare, en illustratör och en animatör. Den sistnämnde kommer från Nya Zeeland, de övriga från Stockholm.

– De är otroligt skickliga på det de gör. De kommer att bidra till att spelet blir bättre och går snabbare att göra, säger Dan Erhard Olsson.

Han tror starkt på det nya projektet.

– Jag kan inte säga så mycket om det än mer än att det har stor potential. Det kan bli jättebra.

I satsningen ingår också att företaget nu flyttat in i kontorslokaler i Gamla Stan i Stockholm, alldeles intill slottet. Här vill Dan Erhard Olsson skapa det han kallar en drömarbetsplats. Inspirationen kommer från Google Plays kontor i Dublin som han besökte för två år sedan. Pingisbord och boxningssäck hör till det som ingår i möblemanget. Tanken är att göra arbetsdagarna roliga och inspirerande

– Vi har också ett rum med bara kuddar, där ska man kunna ta det lugnt och bara vila, säger Dan Erhard Olsson.

Satsningen möjliggörs ekonomiskt av den stora framgång som det senaste spelet haft. Det har laddats ner drygt tolv miljoner gånger och legat på topplistorna världen runt på den mobila marknaden, enligt Dan Erhard Olsson.

– Oftast gör man sådana här satsningar med hjälp av investerare. Men vi har valt att ta hela risken själva. Floppar spelet får vi klara det. Det är roligare att göra allt själv och inte ha någon utifrån som petar och styr. Man har mer att förlora men mer att vinna också.

Det nya spelet beräknas vara färdigt om åtta-tio månader.

Läs mer: Google Play vill träffa Dan

Läs mer: Tillbaka efter besök på drömarbetsplats

Läs mer: Han utmanar Angry Birds