Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38 tävlingsdagar på Gävletravet

Det blir en tävlingsdag mer under 2013 på Gävletravet.

Annons

I dagarna har det blivit klart med hur travsäsongen 2013 kommer att se ut på landets banor. ST (Svensk Travsport) är nu klara med fördelningen av tävlingsdagarna och för Gävles del blir det nästa säsong en travdag mer än under 2012. Det betyder att det blir 38 tävlingsdagar.

Numera är det så att banorna tilldelas ett visst antal lopp och för Gävles del blir det elva fler än i år. 359 lopp kommer att köras det kommande året på ovalen på Sätraåsen.
För Gävles del blir det hela tre V75-dagar. Det startar redan 19 januari och sedan blir det V75 också 18 maj och 23 november. Av de dagarna är det i första hand dagen i maj som brukar vara något extra. Det är veckan före Elitloppet och det loppet har vid ett par tillfällen haft med den häst som veckan efter sedan tagit hem det största loppet i Sverige.
I år har det varit mycket lunchdagar och eftermiddagar men under 2013 blir det mindre av den varan. Just eftermiddagar blir det överhuvud taget mycket mindre av i hela trav-Sverige kommande år.

I övrigt konstaterar vi att det också blir fyra veckors uppehåll mitt i sommaren. När vädret är som bäst och folk har semesterledigt kör banan bara en (1) enda dag i juli.

Mer läsning

Annons