Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en match på svensk matta

Han har gjort ett antal tävlingar utomlands – men bara två i Sverige. För 20-årige Kevin Wiklund tillhör tävlingar på hemmaplan undantagen.

Annons

Det är nästan så han tappat räkningen på alla gånger han varit utomlands, oftast i Holland eller Belgien, för att gå matcher och vara med i turneringar.

Men Kevin Wiklunds variant av karate, där det handlar om att fälla sin motståndare med hjälp av exempelvis sparkar mot huvudet, är inte tillåten i Sverige. Vanligtvis.

Swedish Open arrangeras dock vartannat år, och tack vare dispens från Länsstyrelsen i Västra Götaland var Lisebergshallen i Göteborg skådeplats denna gång. Kevin Wiklund var med för andra gången, och gillar såklart att fajtas även på svensk mark.

– Det är speciellt, och väldigt kul. Det är ju många man känner som kan åka ner och kika på en live. Det finns andra tävlingar i Sverige också, men där är det andra regler, semikontakt, och det är inget för mig.

Varför inte?

– Det är inte det jag vill tävla i, för mig är det som hockey där man inte får tacklas.
I ett starkt startfält fick Kevin nöja sig med silver i tyngsta klassen, sedan varken han eller motståndaren Jimmie Collin lyckats fälla varandra, vare sig under full tid eller efter förlängning. Domarna var inte eniga och då avgjorde Collins lättare vikt.

Wiklunds Dojo hade även Sam Williams på plats, som vann den tyngsta damklassen, och Daniel Karlsson, som gick sina första riktiga matcher som senior och slutade trea i lättvikten.

Sam Williams, en tjej från Wales som bott och tränat i Gävle hela sommaren, siktar mot British Open i oktober. Och för Kevin Wiklunds del väntar det stora äventyret i november

– VM i Japan, dit han reser tillsammans med pappa Robert.

Erik Illerhag

Mer läsning

Annons