Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel från Idrottsgalan

/
  • Charlotte Kalla vann Jerringpriset på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Handikappskytten Jonas Jacobsson blev årets idrottare med funktionshinder på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Tomas Johansson får årets lagpris av Göran Hägglund på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Elisabet Höglund delar ut priset till årets kvinnliga idrottare till cyklisten Emma Johansson, på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Christoffer Linde fick Sportspegelns pris på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Charlotte Kalla vann Jerringpriset på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Operasångerskan Malena Ernman från Sandviken och musikalartisten Peter Johansson uppträder på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Häcklöperskan Susanna Kallur applåderar Charlotte Kalla som vann Jerringpriset på idrottsgalan 2009 i Globen Arena i Stockholm på måndagskvällen.
  • Carolina Klüft med systern Martina anländer till Idrottsgalan i Globen.

I går delades de finaste idrottsprisen ut till Sveriges allra bästa idrottare 2008. Längdskidor, golf, skytte, cykel, tennis, simning och fotboll.
Ingen sport dominerade på måndagens Idrottsgala. Missade du galan? Eller vill du bara återuppleva den igen? Här intill ser du ett bildspel från galan.

Annons

Med Jerringpris och pris för årets prestation blev Kalla dubbel vinnare, men hon tog inte storslam eftersom cyklisten Emma Johansson tog hem priset som årets kvinnliga idrottare efter OS-silvret i linjeloppet.
Efter att Johansson mottagit priset berättade hon att hon inte riktigt vågat förbereda något tacktal då hon är vidskeplig, framförallt med allt som gått snett på vägen till galan – hon stod helt plötsligt utan galaklänning sedan bagaget kommit bort efter flyget hem från träningslägret – men hyllade ändå sambon och tränaren Martin Vestby:
– Han har fått mig att blomma de senaste åren.
Skytten Jonas Jacobsson fick priset som årets idrottare med funktionshinder. Simmerskan Sarah Sjöström var en märkbart rörd årets nykomling. Sjöström tog som fjortonåring EM-guld på 100 meter fjäril i mars och hon fick sedan delta i OS i Peking och simmade sin första OS-final på femtonårsdagen.
I Peking presterade också tennisparet Tomas Johansson/Simon Aspelin på topp och fick priset som årets lag. Johansson/Aspelin stod för en bragdartad insats i OS-semifinalen i dubbel när fransmännen Arnaud Clement/Michael Llodra besegrades efter den längsta tennismatchen som någonsin spelats i OS. I finalen blev schweizarna Roger Federer och Stanislas Wawrinka för svåra.
Nanne Bergstrand fick priset som årets ledare/tränare efter att ha lett Kalmar FF till allsvenskt guld i fotboll.
Golfaren Robert Karlsson var överraskad och överväldigad av att ta emot priset som årets manliga idrottare för att som förste svensk ha vunnit Europatourens penningliga.
– Lika överväldigad är jag över att jag fått uppleva de resultat jag gjort senaste åren. Trodde ett tag att jag inte skulle få ut den potential jag kände att jag hade inom mig, under en lång tid var jag en frustrerad golfare men jag hittade spelglädjen. Jag vill passa på att lyfta fram alla idrottskvinnor- och män som lägger ner så mycket tid på att bli bättre människor och bättre idrottare, sade Karlsson.

Mer läsning

Annons