Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boxning kan bli en fluga i Tierp

Ljudet av skinn mot skinn hördes i Tierp under lördagen. Musiken dånade ur högtalarna och herrar i vit skjorta med svart fluga fanns på plats.

Annons

Tierps boxningsklubb, bara åtta månader gammal, arrangerade denna gång tillsammans med Crazy Fresch Tatoo för andra gången i år boxningsgala i Möbeln och stämningen var på topp inför de sju boxningsmatcherna som skulle komma att genomföras under kvällen.
Men det var inte bara boxning på menyn. Hiphop, mat och DJ Adam Tensta underhöll publiken tillsammans med Hiphopgruppen Nääk och Nimo och några lokala band som en inramning runt själva huvudnumret boxning.
Ett gymnastiknummer av den högre klassen fick publiken uppleva då herrar i röda och grå kroppsstrumpor uppträdde i ringen med de mest spektakulära övningar innan kvällens första match.
Henrik Nilsson, själv medarrangör av galan gick själv the match of the match mot Fredrik Gynestam där båda gjorde sin sista amatörmatch inför ett liv som proffsboxare.
• Hur gick det då Henrik?
– Jag förlorade med 2-1 men Fredrik är duktig. Skall väl kanske tillägga att jag jobbade både dagen innan och under matchdagen så det tog väl lite på krafterna det också.
Men boxningsgalor i Tierp kommer det att bli även i framtiden.
– Ja, nästa gång kommer även ungdomar under 18 år att få boxas på galan. Intresset kanske blir ännu större då bland ungdomen när man känner någon som är uppe i ringen, avslutade en nöjd galaansvarig Henrik Nilsson.
Så vem vet, vi kanske har en blivande Ingemar Johansson i Tierp med omnejd inom en snar framtid?
Larsgöran Svensson

Mer läsning

Annons