Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs lyckades hålla undan

Brynäs hade 4–1 och såg ett tag ut att vinna enkelt hemma mot AIK. Gästerna vaknade till, skapade spänning, men kom aldrig ikapp. Brynäs vann med 4–3.

Annons

I nästan två perioder var det klasskillnad i lördagens elitseriematch mellan Brynäs och AIK. Hemmalaget hade gått fram till 4–1-ledning och hade matchen som i en liten ask. Redan efter 2–0 nio minuter in i matchen kändes sig AIK-tränaren Roger Melin sig tvingad att ta time out för att väcka sitt manskap.
Brynäs tredjekedja med Jonas Nordqvist mellan Sebastian Lauritzen och Daniel Widing var på lysande spelhumör och visade vägen. Widing fick sätta sitt första mål för säsongen och hade också assister till Lauritzens båda mål. När denna trio fanns på isen var spelet förlagt i AIK:s försvarszon. AIK-målvakten Viktor Fasth hade mycket att göra, gjorde det bra, men kunde inte stå emot han heller.
Men på en knapp minut i slutet av sista perioden vaknade AIK till, gjorde två snabba mål och såg till att matchen fick nerv igen. AIK tryckte på för en kvittering i slutperioden och hade mycket puck i Brynäszonen, men fick mest hålla till runt sarghörnen. Bästa kvitteringschansen hade Daniel Rudslätt när Fasth lämnat sitt mål och AIK tryckte på med sex utespelare, men Johan Holmqvist kunde rädda pucken och tre hemmapoäng.

Mer läsning

Annons