Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilden av en matchhjälte

Det snackades om Sandvikens IF, Dalkurd och Strömsberg.
Men när krutröken lagt sig efter den 30:e upplagan av Tidningscupen stod Kungsgårdens SK där som slutsegrare efter en väldigt spännande och bra final som fick avgöras på straffar.

Annons

Till slut kunde Kungsgården vinna med 8–6 efter att KSK gjort mål på samtliga sina straffar och Strömsberg missat sin fjärde. Eller rättare sagt var det KSK-målvakten Emil Markusson som räddade. Direkt efter greppade han bollen, placerade den på straffpunkten och pangade in avgörande 8–6 – snacka om matchhjälte.

Annars fanns det många hjältar i Kungsgården den här eftermiddagen. Pelle Åberg gjorde två mål under ordinarie matchtid, Erik Björk, Anders Rinnström, Erik Lundgren, Erik Pihl och Mikael Asp var några andra som visade upp en härlig kämpaanda.

– Det här är det största jag varit med om i Kungsgården, sa en tårögd Bengt Eriksson där han stod med segerpokalen och då ska ni veta att Bengt nästan under hela sitt liv jobbat för klubben i ur och skur.

Spelande tränaren och den stora kämpen Anders Rinnström gav Kungsgården ledningen med 3–2 tre minuter före slutet.

– Jag trodde och ville att det skulle bli segermålet, sa Anders Rinnström.

Men nu blev det inte så då Strömsberg inte gav upp och kvitteringen kom genom Pontus Parling minuten efter.

Det här är en av de bättre finalerna under cupens historia då Strömsberg spelade riktigt bra medan Kungsgården var smarta och lämnade inga ytor bakåt – och framåt var laget hur giftigt som helst.

3–-3 vid full tid och fem minuters sudden väntade. Där såg spelet ungefär lika dant ut som under ordinarie matchtid och lagen hade varsin stolpträff.

– Nu står vi här och vi har ju slagit Brynäs, Järbo och SAIK samtliga division 3-lag, myste hjälptränaren Mats Mossberg.

Vi låter Mr Kungsgården få sista ordet:

– Grabbarna har gett allt under varje match, och som dom kämpat, det är helt otroligt, hann Bengt säga innan spelande tränaren Anders Rinnström kom och gav honom en riktig bamsekram.

Damernas final kom att spelas mellan de båda division 2-lagen Valbo och Huge. Där kunde Huge till slut vinna med 2-1.

Även denna final var bra även om inte den var lika fartfylld som herrarnas.

Stor matchhjälte för Huge blev Lovisa Hübinette då hon först gjorde 1–0 och sedan avgjorde hon med en nick efter en frispark med 20 sekunder kvar att spela. Innan hade Valbos Maria Vasiljeff kvitterat till 1–1.

Att Huge vann kändes rättvist då dom skapde de flesta chanserna men spelmässigt var det jämnt och Valbo saknade kvicka Malin Qvarnström och det var helt klart ett avbräck.

Två bra finaler fick vi se som dömdes av Magnus och Mikael Mossberg som varvade tillsammans med Martin Strömbergsson och även de gjorde det bra.

Mycket folk var det också under finalerna och sist men inte mint ska arrangörerna ha en eloge för en bra genomförd cup.

 

Mer läsning

Annons