Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilma Cup – Svanbergs roligaste turnering

Domare, spelare ledare, publik och funktionärer, ja alla är överens om att årets Bilma cup är den bästa på många år då spelet är mycket justare och matcherna jämnare med bättre spel.

Annons

– Det är grymt kul att döma här, men visst längtar man lite till söndagens finalspel då blir det en annan intensitet på matcherna, sade domaren Martin Strömbergsson.

– I år vinner ett lag från den högre serien då straffarna är betydligt svårare att göra mål på med start från halva planen, sade funktionären Kent Eriksson.

– Det här är skoj även om det blir en lång dag, vi åkte hemifrån klockan åtta i morse och startar vår sista match mot Tobo/Örbyhus kvart i tio i kväll, sade Kungsgårdens Johan Naenfeldt där han satt och slappade mellan matcherna.

När Naenfeldt satt och tog igen sig var det match mellan arrangerande Ockelbo och Södra BK, ett Ockelbo som imponerade stort och vann med hela 6–0.

– Det här är grymt kul och jag har tidigare bara spelat med Kent Isaksen och Henke Jonsson tidigare här i Ockelbo, sade David Svanberg som skrivit över sig till klubben från Ängelholm i superetten enbart för den här cupen.

Och vilken förstärkning hemmalaget fått. Det lyste ju om honom men hela laget imponerade, sade domaren Strömbergsson

Ja så var det, med David Svanberg och Mattias Andersson som säkra försvarare i olika uppställningar kunde inte Södra oroa hemmalaget som skickade in bollarna med jämna mellanrum i Södras mål och det var riktigt roligt att se hur lagets ungdomar tog för sig.

Just Mattias Andersson gjorde två mål, de övriga gjordes av Phuc Nyugen, Jocke Lantz, David Svanberg och Mattis Wallin.

– Det här är den roligaste turneringen jag någonsin spelat i och med det rätta flytet kan vi gå hela vägen, fortsatte David Svanberg.

Redan klara för kvartsfinal spel i dag söndag är Järbo, Jädraås, Årsunda och NorrHam och vi tippar att som femte lag kommer Ockelbo att kvalificera sig.

Sandvikens AIK vann sina två inledningsmatcher utan att imponera på tränaren Johan Forsström (3–2 Sjötull och 2–0 Korsnäs) men laget har stora möjligheter att ta sig vidare till kvartsfinalspel då tillsammans med Ockelbo.

Två andra lag som ser ut att åter få ge sig upp till Ockelbo i morgon (läs i dag) är Johan Naenfeldts Kungsgården och Hille som startat gruppspelet bra med två segrar och en oavgjord match 1–1 just mellan dessa lag.

På damsidan är det klart att cupfavoriterna Valbo ställs mot Stewart McManus tränade Strömsbro i semifinal och i den andra möts Stensätra och Sätra.

Foto: Christer Dahlqvist

Mer läsning

Annons