Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för landskamper

I höstas var det Sveriges P18-landslag som gästade Gästrikland. Nu är det F17-landslagets tur. I kväll och på torsdag spelas träningslandskamper mot Danmark.
– Det känns väldigt inspirerande med landskamp, säger förbundskaptenen Marie Bengtsson.

Annons

I går tränade F17-landslaget för första gången på Strömvallens konstgräs.

– Det är något nytt för några tjejer, att få spela på konstgräs. Det syntes direkt när vi kom in på passningsspelet att det var lite annorlunda underlag. Men jag tycker att vi behärskade det, säger Marie Bengtsson.

Landskamperna mot Danmark är en uppvärmning till det som väntar i april, nämligen EM–kvalets andra gruppspel. Den 8 april spelas den första av tre kvalmatcher i Skopje, Makedonien. Motståndare då är Ukraina.

I de två efterföljande matcherna som spelas 10 och 13 april står Norge respektive hemmalaget Makedonien för motståndet.

Men idag och på torsdag står ett mycket duktigt Danmark för motståndet på Strömvallen och Jernvallen.

– Danmark var med och spelade VM i fjol och enligt dem själva ska det här vara den bästa årgången på mycket, mycket länge, säger Marie Bengtsson.

I det svenska laget finns det en stor utspridning på var tjejerna kommer i från. Tillexempel är de båda målvakterna Emma Gustavsson och Linnea Söderström från Piteå och Malmö. Mellan dessa två städer finns det också tjejer hämtade från Umeå, Stockholm, Dalarna och Uppsala. Tyvärr finns ingen tjej från Gästrikland med.

– Vi har många olika kvaliteter i laget. Vi har bra spelare på alla positioner och spelidén är ett bra passningsspel och ett disciplinerat försvarsspel, säger Bengtsson.

De flesta i laget har spelat ihop i två år, men det finns även några nya spelare som har anpassat sig fort enligt förbundskaptenen.

Mer läsning

Annons