Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges största inomhuscup har dragit igång

Ingen verkar riktigt veta när Sandvikens IF startade Tidningscupen – men enligt turneringsstabens Bror-Inge Hansson är det här den 28:e upplagan, då det enligt honom började 1982.
Ett lag som ofta tar sig fram till semifinal är IK Huge som i går kväll startade turneringen bra då man slog Skutskär med 5-1.

Annons

– Vi siktar högre i år men det blir tufft med motståndare som Sandvikens IF och Dalkurd, men det är små marginaler som avgör matcherna, sade Hugetränaren Henrik Isaksson.

Simon Fäger och Henrik Åström gjorde två mål för Huge och ett gjordes av Daniel Nyberg (självmål) och Robert Larsson nätade för Skutskär.

Huge imponerade och vi blir inte förvånade om laget återigen tar sig till en semifinal och därefter kan allt hända.

Det är många som har det tufft den här helgen – som turneringsledarna Bror-Inge Hansson, Bernt Melin och Lars-Ivan Ivarsson – då dom kommer att tillbringa större delen av helgen på Jernvallen.

Även domarna har det tufft.

– Ja, jag skall döma sex matcher i dag fredag och sju på lördagen, sen väntar åtta på söndagen. Men det är bara roligt då jag inte kan släppa fotbollen, sade Lars Ramstad.

Magnus Mossberg påpekade att det han nu dömer för 24:e året på Jernvallen.

– I Ockelbo har jag bara varit med i 21 år, rätt skall vara rätt, sa Magnus.

Sandvikens IF klev in i turneringen som titelförsvarare och laget hade det tufft mot ett bra kämpande Hagaström till en början – men efter en trevande inledning kom SIF mer och mer och laget kunde till slut rättvist vinna med 3–1 efter mål av Kristoffer Lundin, Tobias Wanke och Shiri Dadgar. Hagaströms tröstmål 2–1 gjordes av Patrik Lindqvist..

– Det var ingen underskattning men det är alltid speciellt med öppningsmatchen, sade SIF-tränaren John Wall.

Bernt Melin berättade att Tidningscupen nu blivit Sveriges största cup inomhus med 135 lag sammanlagt då ungdomscuper avgörs i Bessemerhallen och i Björksätra.

– Glöm inte att nämna Peter Svensson som gjort ett otroligt jobb inför cupen, avslutade Melin.

Valbos damer som förra helgen vann Bilma cup i Ockelbo imponerade stort i sin första match mot Högbo som besegrades med hela 9–1.

Årsundas herrar som även dom var i final i Bilma cup imponerade dock inte då dom förlorade mot Kurdiska med hela 5–1 i sin första match. Underskattning ? Eller brände laget allt förra helgen ?

Mer läsning

Annons