Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp förstärker på damsidan inför spel i tvåan

Tierps rekordunga damlag, som förra säsongen överraskade alla med att ta klivet upp i tvåan, förstärker. Truppen som har en medelålder under 18 år visade förra säsongen att tjejerna besitter både talang och kämpatakter.

Annons

Senast Tierp spelade uppe i tvåan var för 20 år sedan. Då blev det dock bara en ettårig sejour i damtvåan. Förhoppningarna är naturligtvis att den här truppen ska kunna etablera sig i tvåan. Nu har man också förstärkt truppen inför den kommande säsongen i den högre serien.

Från Söderfors hämtas Sofi Holmstedt och från Ullfors kommer Sara Persson. Sofi är en meriterad lirare, medan Sara är en ung 15 årig talang.

– Sofi blir en verklig fin förstärkning. En försvars- och mittfältspelare och en klippa precis vad vi behöver, säger chefstränaren Ola Melin.

Sofi har också redan rutin från spel i damtvåan, bland annat med IFK Gävle. I Söderfors har hon varit den tongivande spelaren. Sara är en ung talang som säkert smälter bra in bland övriga unga härliga talanger i Tierpstruppen.

– Vi har också ytterligare ett par unga talanger på gång till klubben, säger Melin, som i nuläget inte kan berätta vad de nya spelarna heter.

Hur ser du på era möjligheter i damtvåan?

– Jag är inte det minsta orolig. Vi spelade ju redan den här säsongen några träningsmatcher mot lag i damtvåan. Det gick bra och vi spelade jämt mot dessa lag. Nu har ju också våra unga tjejer blivit ett år äldre och blivit bättre lirare, påpekar Melin.

– Jag kan också försäkra att våra motståndare i tvåan kommer att möta ett gäng verkliga krigare. Tjejerna har också höga ambitioner och vill uppåt, säger Melin.

Damtruppen innehåller i nuläget 23 lirare och här finns bland alla unga talanger också en trio som redan har rutin från spel i den högre divisionen. Det är Jessica Karlsson, Carolin Svensson och Lina Edin, som alltså tillsammans med nya Sofi Holmstedt ska se till att ge stadga åt den unga truppen. Här finns ju också tjejer som redan haft den blågula dressen på sig. Det är Julia Bruxås och Ida Andersson som lirat i det svenska ungdomslandslaget.

Tierp förstärker också på tränarsidan. Det är Jari Bruxås, som är damtruppens specieltränare med uppgifter på det individuella planet. I nuläget tränar truppen om drygt 20 lirare två pass per vecka. Efter årsskiftet blir det fyra träningspass i veckan. Allt för att komma väl rustade för att klara av de tuffa matcherna i den högre serien.

De uppländska motståndarna i gruppen Norra Svealand blir GUSK och Fyris. Där finns också Gästrikelagen IFK Gävle, Valbo FF och IK Huge. Dalarna representeras av Gustavs, Ornäs, Korsnäs och Ludvika. Idel nya motståndare och det ska bli mycket intressant att följa det unga Tierpslaget den kommande säsongen.

Mer läsning

Annons