Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos tjejer i form för sjätte raka i Bilma cup

Den 30:e upplagan av Bilma cup startade i går. De fem senaste årens segrare i damturneringen, Valbo FF, som i öppnings matchen tog sig an NorrHam visade bra form och vann med 4–1.

Annons

Det var den första dammatchen i årets cup och nu får Valbo tjejerna gälla som favoriter till en sjätte raka seger i IFK Gävles frånvaro.

– Det är alltid lite pirrigt under den första matchen men det blev ju bra till slut, sade Valbos tränare Per-Arne ”Ata” Persson.

Paulina Persson gav Valbo ledningen men Cecilia Wikberg kunde kvittera och så långt var NorrHam med i matchen. Men Valbo var starkare och nyförvärvet från Stensätra, Malin Qvarnström, kunde panga in 2–1-målet och där tog det slut för NorrHam.

– Men NorrHam var bra och dom hade några kvicka spelare i laget, fortsatte Persson.

Malin Lindqvist gjorde 3–1 och på straf kunde Maria Eriksson sedan fastställa segersiffrorna till 4–1. Det hade kunnat bli fler mål, men NorrHams målvakt Johanna Norelius var bra mellan stolparna.

– Vi får hoppas det, vi skall i alla fall försöka ta oss till finalen, avslutade Persson.

En som inte var lika försiktig var 21-åriga forwarden Emelie Risberg som hade sitt svar klart

– Vi vinner och jag kommer att göra några mål bara jag siktat in mig

Över en kopp kaffe berättade Ockelbos Kent Eriksson att Järbos herrar imponerat stort och vunnit fyra raka så här långt och att Årsunda har tre uddamålssegrar.

Kent Eriksson hade Järbo och NorrHam som finalpar men vi skall komma ihåg att till exempel SAIK inte ger sig in i turneringen förrän i dag på förmiddagen och så har vi hemmalaget Ockelbo som lagom till turneringen fått en stor förstärkning från superettalaget Ängelholm – David Svanberg.

Nu lär det inte bli så att David kommer att lira i Ockelbos röda dress i sexan kommande säsong. Det här är nog mest en rolig grej för David som efter turneringen kan gå till någon annan klubb lite högre upp i serie systemet då man kan representera två klubbar under ett och samma år.

Mer läsning

Annons