Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst blev det Valbos sjätte raka cupseger

Elin Åsenlund, Cristoffer Lewin, Glenn Jansson, Andreas Eriksson och Patric Åhlund – ja där har ni samtliga målskyttar under finalerna i Bilma cup i Ockelbo.
Kan ni fotbolls-Gästrikland så förstår ni att Valbo vann damernas cup och Järbo herrarnas.

Annons

Valbo kunde rättvist besegra Sätra i damfinalen och det var aldrig något snack om vart segern skulle hamna då Valbo var det bättre laget.

– Vi spelade mera på säkerhet nu än tidigare under cupen, sade en nöjd ”Ata” Persson.

Valbo hade spelövertaget matchen igenom och Sätra hade vissa problem med kvicka Malin Qvarnström där har Valbo gjort ett fynd, men visst försökte Sätra men laget kom aldrig åt att skapa några farligare målchanser.

Valbo har nu sex raka segrar i damklassen och det är bara en mindre än vad Valbos herrar skrapat ihop under cupens 30-åriga historia.

Järbo som i herrfinalen krossade Årsunda har även dom nu sju segrar även om det blev förlust i den allra första cupen mot hemmaklubben Ockelbo.

– Och då var jag med som förlorare, sade Järbos tränare Olle Rommedahl.

– Men jag var med och vann, skrattade funktionären Kent Eriksson.

Järbo var överlägset Årsunda i finalen och det var många gånger laget enkelt rullade bort de blågula och endast stolpar och ribba gjorde att det bara blev 4–0.

Järbo imponerade under hela cupen och laget höll nollan från kvartsfinal och framåt vilket är starkt inomhus.

Hemmaklubben Ockelbo som imponerade under gruppspelet fick se sig besegrat av Jädraås i kvarten med matchens enda mål, ett mål som kom redan i den tredje minuten och därefter lyckades inte Ockelbo få till något mål mot ett bra kämpande Jädraås som i semifinalen förlorade mot Järbo med 2–0.

Det här var en mycket bra cup utan alltför hårt spel och där måste vi nämna samtliga domare som bidragit till att allt blev så bra.

Massor av publik kom under söndagens slutspelsmatcher då lag som Ockelbo, Järbo, Lingbo, NorrHam och Jädraås fortfarande fanns kvar.

Under slutspelsdagen dömde Mikael och Magnus Mossberg som vanligt och för dessa herrar var det 24:e året i rad och de dömde tillsammans med Martin Strömbergsson efter ett rullande schema.

Mer läsning

Annons