Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiklöf kan vara på väg till Ljungskile

Det blev bara en säsong för Mattias Wiklöf i IFK Mariehamn. Nu är den förre SIF-spelaren ute efter en nytändning – och han kan mycket väl få den i Ljungskile SK.
– De hörde av sig i veckan och det lutar åt att jag kommer att träna med dom snart, säger den snart 30-årige mittfältaren.

Annons

Mattias Wiklöf upplevde sitt bästa fotbollsår någonsin i den finska högstaligan under 2008. Han gjorde succé på Åland och när säsongen väl sammanfattades fick han flera utmärkelser.

Wiklöf vann den interna skytteligan i IFK Mariehamn med sex fullträffar på drygt 20 matcher, och utsågs till lagets bäste spelare, både av supportrarna och en särskild jury.

– Det var självklart kul att få den uppskattningen, allra roligast var supportrarnas val, säger Mattias.

Trots att Wiklöf trivdes som fisken i vattnet på Åland, valde han att inte fullfölja sitt tvåårskontrakt.

– Jag kommer att vara tjänstledig från IFK Mariehamn det här året.

Sporten når honom runt 14-tiden på lördagseftermiddagen och av en slump befinner han sig just då i ett köpcentrum i Mariehamn.

– Jag är här och hälsar på lite vänner, både spelare och andra människor som jag lärt känna under min tid här.

Han valde att lämna Åland av personliga skäl.

– Det är väldigt personligt, det har inget med IFK Mariehamn att göra och det är ingen Ålandsrelaterad händelse. Det finns ingen schism mellan mig och föreningen. Mer än så kan jag inte säga, inte just nu i alla fall.

Hur som helst är Åland ett avslutat kapitel för Mattias Wiklöf.

– På ett sätt känner jag stort vemod. Jag har utvecklats både som spelare och som människa. Jag fick chansen direkt när jag kom till Mariehamn, eftersom laget var skadedrabbat. Det var ju rena guldläget för mig. Jag anpassade mig snabbt till spelet, och jag har blivit starkare och mer taktiskt driven.

Han har ännu inte fått klart med någon ny klubbadress – men det saknas inte alternativ.

– Vi får se vad det blir. Det finns några intressenter, bland annat Brage och Ljungskile. Inte veckan som kommer men veckan därpå kanske jag ska träna med Ljungskile. Egentligen ville de att jag skulle träna med dom kommande vecka men det kan jag inte, berättar Wiklöf.

– Nej, GIF har inte tagit kontakt med mig, tyvärr måste jag väl säga. De har väl några andra alternativ som är hetare än mig.

– Han kanske är på gång. Han har ju en del allsvensk rutin.

GIF:s tränare Pelle Olsson vill inte gå in på varför klubben inte har kontaktat Wiklöf.

– Vi kommenterar inte spelare på det sättet. Det är många olika faktorer som påverkar vilka val vi gör. Jag har inte sett Wiklöf nånting under hans tid i Mariehamn, så jag kan inte uttala mig så mycket om honom, säger Pelle.

Det är ingen omöjlighet att Wiklöf återvänder till Sandvikens IF.

– Det är också ett alternativ. Klubben har varit i kontakt med mig. Jag stänger inga dörrar nånstans, avslutar Mattias Wiklöf.

Mer läsning

Annons