Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för Söderfors armbrytare

När Team Classic Arms från Söderfors nyligen fanns med i den traditionella tävlingen Block Brytet i Bomhus, så firade klubbens aktiva stora triumfer.

Annons

På nio starter blev det också nio medaljer. Extra roligt också att två nya tjejer tog medaljer.
Anton Pettersson, klubbens svenske mästare, lyckades allra bäst och tog guld i juniorklassen upp till 65 kilo.

– Anton gjorde en mycket bra tävling. Kevin Välimaa tog i samma klass både silver och brons. Kevin har också nu gått starkt framåt även på träningarna, säger klubbens eldsjäl Tommi Hagman med meriter som svensk mästare, nordisk mästare och en fjärdeplats på VM.

På flicksidan och nybörjarklassen tog Elma Mattsson silvermedalj och Ida Fredriksson lade beslag på bronset i samma klass.

– Tobias Sporrong (72 kilo) gjorde en mycket stark tävling i juniorklassen och vänster arm. Han förlorade endast mot Sveriges stora juniorstjärna 105 kilo tunge Jonathan Renberg. Jonathan blev också femma i VM som avgjordes i Brasilien. En väldigt stark insats av Tobias som fick möta flera tunga killar, säger Tommi, som inte var helt nöjd med klassindelningen vid tävlingen.

Per Olof Persson, nykomling i klubben (från Uppsala), gjorde en bra debut i sin första tävling i nybörjarklassen klass ett. Per Olof tog med sig två medaljer från Bomhustävlingen. Patrik Ankdal tog i den här klassen också en bronsmedalj.

– Tobias Sköneus, den som för närvarande tränar flitigast i klubben, gjorde en bra insats lite i skymundan. En mycket stark prestation gjorde dock Tobias, när han slog klubbkompisen Tobias Sporrong med höger arm. Han tog också ett par tunga skalper i klass ett. Jag lovar att det blir fler framgångar vad det lider. Han är på stark frammarch, lovade Tommi Hagman.

– För övrigt finns det material för mycket lyckade resultat när vi ställer upp i SM, som avgörs i Lycksele den 8 mars. Vi har i dag ett 30-tal som tränar regelbundet, men det finns ytterligare 20-30 som cirkulerar i träningslokalen och visar intresse, säger Hagman, som ser tiden an med tillförsikt.

Nu har också äldre förmågor börjat visa intresse för armbrytningen hos Team Classic Arms i Söderfors.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons