Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle får SM-veckan

Gävle har tilldelats jättearrangemanget SM-veckan sommaren 2015.

Annons

Det är Riksidrottsförbundet och SVT som står bakom arrangemanget, som omfattar en rad olika sommaridrotter.
SM-veckan 2014 gick till Borås.

- Borås och Gävle har mycket bra idrottsliga förutsättningar, arenor och engagerade föreningar och i båda städerna finns otroligt goda möjligheter att erbjuda såväl en idrottsfest som en folkfest. Dessutom rustar Borås och Gävle upp sina simbassänger för att klara simförbundets krav. Investeringar som lever kvar även efter SM-veckan, säger Erik Strand, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet till förbundets hemsida

- Båda städerna kan erbjuda närhet mellan de olika tävlingsarenorna. Borås och Gävle har också bra ytor i centrum, där det går att bygga upp provisoriska SM-arenor för olika sporter, säger Ulf Nilsson, projektledare på SVT.

SM-veckan startade 2009 i Malmö och blev en succé och arrangerades även där 2010. I fjol fick den i Halmstad och det gör den även nästa år. I år är det ett uppehåll på grund av OS.

Vinterdelen har gått i Sundsvall 2009 och 2011, Östersund i vintras och kommer att gå i Falun vinter och Umeå har tilldelats 2014.

Vilka sporter som kommer att ha SM i Gävle 2015 avslöjas kl 09.30 på en presskonferens i Stadshuset.
Vid presskonferens medverkar arbetskommittén för Gävles kandidatur: Ann-Gerd Bergdahl, Gästriklands Idrottsförbund, Kjell Damberg, styrelseledamot, Gästriklands Idrottsförbund, Lars-Göran Ståhl, ordf. Kultur o Fritidsnämnden, Lasse Sandberg, avdelningschef idrott, Kultur o Fritid, Joakim Lundberg, Evenemangsansvarig, Näringslivsavd. Gävle kommun, Elisabeth Hugg, Gävle Convention Bureau, Näringslivsavd. Gävle kommun

Från början sökte åtta stöder arrangemanget 2014 och 2015: Borås, Falun, Gävle, Göteborg, Jönköping, Nyköping/Oxelösund, Sundsvall och Uppsala. Senare decimerades de sökande till Borås, Gävle, Jönköping och Sundsvall.

Gävle fick alltså SM-veckan sommaren 2015, medan Borås arrangerar 2014.

Mer läsning

Annons