Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle förlorar SM-veckan

Det blir ingen SM-vecka i Gävle sommaren 2015. Riksidrottsförbundet och SVT tar nu ifrån Gävle arrangemanget.

Annons

Anledningen är självklart förra veckans uppgifter om att Gävle kommun inte kan lova en simanläggning som håller SM-klass.
Därför har Riksidrottsförbundet och Sveriges Television kommit överens om att istället fråga Sundsvall om staden vill ta över SM-veckan.

I ansökningskraven fanns tydligt att arrangörer av SM-veckan på sommaren ska kunna ha ett sim-SM.

- Vi hade sett mycket fram emot en SM-vecka i Gävle, men efter de nya förutsättningar som presenterats för oss kan vi inte förlägga en SM-vecka där. Det är väldigt tråkigt att vi måste fatta detta beslut, säger Erik Strand, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Nu kommer frågan alltså istället gå vidare till Sundvall, som var en av de fyra finalisterna som försökte få arrangemanget. 2014 går det i Borås.

- När Gävle nu inte längre kan erbjuda en anläggning som håller för ett sim-SM, så ser vi inte att vi har något annat val än att flytta SM-veckan. Vi har fått indikationer från flera städer som är intresserade av att ta emot SM-veckan, men vi kommer att i första hand tillfråga Sundsvall, säger Per Bergljung, projektledare för SM-veckan, Riksidrottsförbundet i samma pressmeddelande.

Sundsvall arrangerade vinterdelen av SM-veckan både 2009 och 2011.
- Vi avvaktar ett beslut från Sundsvall och hoppas givetvis på ett positivt besked. Simförbundet stöder oss i den här processen. Vi vet sedan tidigare att Sundsvall klarar en SM-vecka, säger Per Bergljung.

Mer läsning

Annons