Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt toppkänning för Hedblom i Qatar

Peter Hedblom hakar på tåget i Europatourtävlingen Qatar Masters. Gårdagens runda var på väg att skicka Hedblom ur tävlingen, men Gävlegolfaren repade mod när det som bäst behövdes och spelade till sig en returbiljett till kampen om topplaceringarna.

Annons

– Jag fick kämpa och kämpa, och pang bom, så var jag tillbaka i tävlingen igen, säger Hedblom som ligger på en delad 16:e plats med fyra slag under par inför den tredje rundan.

Allt gick som på räls på de fem första hålen. Därefter spårade det ur ett tag, innan Peter Hedblom lyckades hitta rätt kurs igen.

– Det var en halvknackig dag, allting kändes bra på de fyra-fem första hålen. Jag puttade riktigt bra och det kändes skönt att få inleda med birdie på de två första hålen, säger Hedblom.

På det 15:e hålet, Hedbloms sjätte för dagen (han gick ut på tionde), började strulet.

– Jag slog en riktigt dålig drive, och efter det hade jag inte många vettiga utslag. Efter halva varvet kände jag mig lite halvtung.

På det tredje hålet, Hedbloms tolfte för dagen, hamnade utslaget i vattnet och Hedblom fick plikta ett slag.

– Mitt tredje slag nådde green och jag kom undan med en bogey. Det var den viktigaste putten på hela varvet och en viktig vändning. Om det hade blivit en dubbelbogey hade det varit tack och hej, men istället blev det bogey och jag fick en positiv känsla med mig.

På det följande hålet blev det birdie och efter tre par avslutade Hedblom med ytterligare två birdies, vilket gör att han startar dagens varv på fyra slag under par.

– Jag fick kämpa och kämpa, och pang bom, så var jag tillbaka i tävlingen igen. På slutet slapp jag fundera på kvalgränsen, och nu är jag åtta slag från ledningen.

Men någon seger vågar han inte hoppas på.

– Nej, vinst är kanske lite för svårt att satsa på i det här läget. Men en topp tio-placering skulle kännas skönt.

I dag går Hedblom i samma boll som världstvåan Sergio Garcia, Spanien.

– Det ska bli roligt. Förhoppningsvis kan jag få lite draghjälp av honom, avslutar Peter Hedblom.

 

Mer läsning

Annons