Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom delad 31:a – siktar högre

Peter Hedblom är på väg mot säsongsbästa i Europatourtävlingen i Australien.
Ändå var han besviken över sin tredjerunda.
– Jag hade hoppats kunna skjuta ett lägre resultat, säger Hedblom, delad 31:a inför avslutningsrundan.

Annons

Andra dagens 66:a var Hedbloms bästa runda för säsongen, och kom i ett skede när den som bäst behövdes.

Den tog honom från 108:e plats till 38:e, och därmed säkrades spel över helgen.

– Det hade varit jäkligt tungt att missa tredje raka cutten, särskilt med tanke på att jag ska ha ett fyra veckor långt uppehåll. Jag kände mig rätt så pressad, därför var det skönt att få till en sån kanonrunda, berättar Hedblom, som gjorde birdie på samtliga fyra par fem-hål under fredagen.

Gävlegolfaren lyckades dock inte riktigt följa upp det fina spelet när han natten till i går gick runt på 70 slag, två under par. Trots att det innebar avancemang med ytterligare sju placeringar var Hedblom missnöjd.

– Jag hade ett bra läge och hade hoppats på lite bättre. Framför allt gick det dåligt på par femmorna, nu hade jag ett över totalt på dem och det är under all kritik. Särskilt som två av dem egentligen känns som långa par fyror.

Hedblom hade bara klarat cutten vid ett av fyra tillfällen inför helgens tävling och har en 50:e placering som bäst. Nu vågar han sikta högre.

Till ledande duon John Bickerton och Ross McGowan fattas sju slag – det är förstås för långt – men det är bara tre slag upp till tolfteplatsen, som bland annat innehas av bäste svenske spelare, Niclas Fasth.

– Det är grymt tajt om platserna. Kan jag göra en 65:a eller 66:a kanske jag kan smyga mig in på topp tio. Men topp 20 skulle också kännas väldigt skönt, säger Hedblom.

Mer läsning

Annons