Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom rasade – har spelat klart

Inför den andra rundan låg han 39:a, men efter en dålig dag med två slag över par rasade Peter Hedblom i listan.
– Jag spelade riktigt risigt med många dåliga utslag, sa en besviken Hedblom som slutade på en delad 82:a plats.

Annons

Han var relativt nöjd med sitt spel första dagen som bland annat innehöll en eagle på hål tio. Den rundan slutade på ett under par.

– Då träffade jag nio av 14 fairways och det var jag inte riktigt nöjd med. På den här rundan satte jag två av 14, då förstår man hur dåligt det var. Det här är en bana där man måste slå bra utslag för roughen är väldigt tjock. Jag hade många dåliga utslag och det var väl ett mirakel att jag bara fick två över par, sa Hedblom.

Rundan började dåligt och redan på fjärde hålet (det trettonde) kom första bogeyn. Den följdes sedan upp av en ny på hålet efter och dagen var förstörd.

– Jag kände direkt att det inte stämde till hundra procent. Det har känts bra hela tiden fram till tävlingen så jag vet inte varför det gick såhär, sa Hedblom.

Han följde dock upp de två sämre hålen med en bra birdie och hade chansen att ta sig in i tävlingen igen när han träffade green på andra slaget redan på hålet efter som är ett par 4. Putten från tio meter blev dock för svår, men han missade även parputten och fick nöja sig med en bogey på även det hålet.

– Det var jobbigt med en bogey direkt efter att ha gjort en birdie. Det var också dåligt med en treputt på det hålet när jag i övrigt puttade bra, sa Hedblom som efter dessa hål avslutade med elva raka par och en placering på plats 82.

Det ska dock tilläggas att han kan flyttas nån placering eftersom 27 spelare var tvugna att avbryta på grund av mörker.

Hedblom får nu chansen att revanschera sig i Qatar nästa vecka.

Mer läsning

Annons