Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom repade sig från mardrömsstart

Missad enmetersputt och bogey på första hålet.
Men den starten störde inte Peter Hedblom som gick sin första runda på årets Europatour i golf på ett slag under par.
– Jag är jäkligt nöjd, säger han.

Annons

Ett kraftigt regn- och hagel(!)oväder gjorde att alla spelare i Abu Dhabis Europatourtävling inte hann spela färdigt gårdagens första runda. Hedblom gjorde det först efter att ha fått vila i klubbhuset i ett par timmar, och han gjorde det på ett bra sätt.

I och med birdien på sista hålet ligger han på 40:e plats, preliminärt fem slag efter ledningen som just nu innehas av svenskduon Mikael Lundberg och Johan Edfors.

Bogeyn på första hålet var jobbig – men inte knäckande.

– Nä, ska man göra en sån miss är det väl bra att göra den på första hålet. Då har man ju 17 kvar att reparera det på, skrattar Hedblom, som sedan gjorde birde redan på den efterföljande par-femman.

Hedbloms bästa slag i går var inspelet på ett annat par-femhål, det tionde, där han med träfemman slog bollen åtta meter från flaggan. Den efterföljande putten sänkte han för golfsäsongens första eagle.

– Med tanke på att jag inte har spelat på tio veckor så är jag jäkligt nöjd med att ligga ett under par, sammanfattar Gävlegolfaren, som har samma resultat som fjolårets dubble majorvinnare Padraig Harrington.

Den del av startfältet som inte hann färdigt i går betar av återstoden av sin första runda i dag innan de går ut på rond två. Det gör att Hedblom får sovmorgon och går ut runt klockan ett lokal tid, klockan tio på förmiddagen i Sverige.

Mer läsning

Annons