Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hector imponerade

Kungsbergets Sara Hector överraskade i comebacken.

För första gången lyckades hon ta världscuppoäng i slalom.

– Glädjen över att vara tillbaka hjälpte mig i backen, säger Hector om sin 18:e plats i finska Levi.

Annons

Det var i september som Sara Hector råkade ut för en otäck krasch under en störtloppsträning i Schweiz. Hon missade därmed världscuppremiären i Sölden i slutet på oktober, där favoritdisciplinen storslalom stod på programmet.

Inför gårdagens tävlingscomeback hade Hector endast drygt två veckors ordentlig träning i bagaget – ändå slog hon till med en 18:e plats i världscupslalomen i Levi.

– Det är verkligen jätteroligt. Jag började hitta rätt på gårdagens träning, men jag hade inte räknat med det här, säger Hector om sitt bästa resultat i slalom i världscupen hittills – placeringen gav 13 världscuppoäng.

Det var första gången Hector överhuvudtaget lyckades kvalificera sig för det andra åket i en slalomtävling i världscupen. Efter det första åket, där hon startade som nummer 59, låg hon på 24:e plats.

Hon klättrade sex placeringar i det andra åket och slutade alltså på 18:e plats, med den totala tiden 1.58,27.

– Med tanke på att hon kom tillbaka efter skada var det här enormt bra gjort. Resultatet ger Sara en push i rätt riktning, säger Fredrik Steinwall, chef för det alpina damlaget.

Nu väntar träning i ett par veckor innan det är dags för nästa världscuptävling som avgörs i Aspen, USA, den 24–25 november. Där blir det både storslalom och slalom för Sara Hector.

Maria Höfl Riesch, Tyskland, vann gårdagens tävling, före finländskan Tanja Poutiainen.

Mer läsning

Annons