Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba jagar vidare mot tredjeplatsen

IBK Alba vann bortamatchen mot Sundsvall City med 8–5 och har siktet inställt på att nå en tredjeplats i tabellen.
– Ja, vi lär ju ha något mål att sikta mot, säger tränaren Ronny Hjelm.

Annons

IBK Alba styrde bortamötet med Sundsvall långa stunder. Men rent målmässigt var det jämnt ända till slutet av matchen.

– Jo, men vi gör en bra insats och det är egentligen inte så mycket att säga om. Vi är det klart bättre laget, säger Albatränaren Ronny Hjelm.

Alba förde spelet och Sundsvall försökte kontraslå. Och efter den första perioden var ställningen 2–2. I andra perioden gick Alba fram till en 4–2-ledning men hemmalaget vände på steken på några få minuter och gick fram till 5–4 innan Albas Wiktor Johannesson kvitterade till 5–5 knappt två minuter innan pausvilan.

I sista perioden gav Albas spelmässiga övertag också resultat i målväg. Sandvikenlaget vann tredje perioden med 3–0 och gick i från till säkra 8–5 till slut.

Två omgångar återstår nu att spela och IBK Alba, som har kvar att möta Runsten borta och Älsvsjö hemma, har siktet inställt på tredjeplatsen.

– Om vi blir trea eller femma spelar kanske inte så stor roll, men vi lär ju ha något mål att sikta mot och dessutom har vi ju en skyldighet mot de andra lagen i serien att göra vår bästa under de matcher som återstår, säger Ronny Hjelm.

Wiktor Johannesson 3, Anders Nygren 2, Fredrik Lundin 2, Andreas Dahlqvist.

29–31 (8–10, 8–12, 13–9)

Femman med backarna Mattias Ljunggren och Erik Wilhelmsson bakom kedjetrion Wiktor Johannesson, Fredrik Lundin, Andreas Dahlqvist.

Mer läsning

Annons