Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba vann sista derbyt

Innebandyns sista derby i ettan spelades mellan nedflyttningsklara Runsten och seriesexan Alba i går. Efter en svängig tillställning drog gästerna från Sandviken det längsta strået efter 5–7 (1–0, 2–4, 2–3).
– Vi spelade förståndigt i dag, säger Albatränaren Ronny Hjelm.

Annons

Derbyt mellan Runsten och Alba på Träffen igår gällde ingenting tabellmässigt för något av lagen. Men ett derby är ett derby och det saknades knappast intensitet. Det producerades även tolv mål i matchen fördelat på 7–5 till gästerna Alba.

Första perioden innehöll bara ett mål, Runstens Anders Höglund befann sig bakom målet och hittade en friställd Robin Mattsson framför kassen som tryckte in 1–0. Även om Runsten redan innan matchen var klara för nedflyttning till tvåan syntes inga hängande huvuden från hemmaspelarna utan kämparglöden fanns där matchen igenom.

Inom loppet av dryga tre minuter i inledningen av mittenperioden vände Alba på tillställningen genom Niclas Carlströms snygga direktskott och Andreas Dahlqvists sköna zorronummer. Alba tog nu över matchen allt mer och pressade tillbaka Runsten, därför var Robin Mattssons andra mål för dagen fram till 2–2 väldigt viktigt för hemmalaget. Men Andreas Dahlqvist fixade återigen ledning för gästerna när han minuten senare gjorde 2–3. I slutet av perioden tillkom ytterligare ett mål vardera för lagen och ställningen inför sista var 3–4.

Runsten kämpade på frenetiskt under slutperioden men det räckte inte riktigt till mot Alba, och när Andreas Dahlqvist fullbordade sitt hattrick fram till 4–6 med tio minuter kvar kändes matchen avgjord. Och även om Jesper Lundgren satte en reducering för Runsten i slutet var det aldrig riktigt nära en kvittering. Istället fullbordade Micaél Lindén slutresultatet 5–7, segern till Alba.

– Det var ingen större match idag. De har åkt ur och inget av lagen hade något att spela för. Vi gör en helt okej match trots allt med tanke på förutsättningarna, säger Albas tränare Ronny Hjelm.

Runsten är som sagt klart för nedflyttning medan Alba fortfarande har chans på fjärdeplatsen i serien.

– De (Runsten) har haft lite otur den här säsongen och hade de haft lite mer flyt med resultaten i inledningen hade de säkert legat betydligt högre upp i tabellen. Nu är vårat mål en fjärdeplats och det är något vi siktar på just nu, avslutar Hjelm.

Mer läsning

Annons