Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandlarmet gick – då slocknade Alba

IBK Alba ledde med 2–1 – då gick brandlarmet.
– Jag vet inte om det påverkade oss och det är inget vi skyller på heller, suckade tränaren Ronny Hjelm efter att gästande Granlo vänt på steken och till slut vunnit med 6–5.

Annons

Efter 8–6 mot KAIS Mora i fredags var det upplagt för ny Albaseger i går. Och det såg bra ut fram till början på andra perioden.

Hemmalaget ledde rättvist med 2–1 när brandlarmet gick på Jernvallen. Falskt alarm visserligen, men spelet avbröts och publiken fick utrymma arenan.

Efter att brandkåren konstaterat att något, troligtvis hade en rökare varit i farten i en korridor, fått larmet att gå igång kunde spelet återupptas. Vilan blev inte särskilt lång, men den skapade en orytm i matchen något som Alba verkade lida mest av.

På några få minuter gick gästande Granlo från underläge 1–2 till ledning 4–2 och Alba hämtade sig aldrig från den chocken. Visserligen skapade Mattias Ljunggren nerv inför tredje perioden med en reducering till 3–4 i numerärt underläge. Men väl i den sista perioden, när Alba försökte flytta upp spelet och ändra i kedjeformationerna, kom nästa smäll.

Det hade bara gått 43 sekunder när Granlos Johan Wedin satte 3–5 i spel sex mot fem under en avvaktande utvisning. Även om Mattias Lindberg sköt sitt tredje mål fram till 4–5 litet senare, tog det målet knäcken på Alba.

Några kvitteringslägen fanns, bland annat hade Mattias Ljunggren ett långskott i stolpen med dryga minuten kvar, men i anfallet efter punkterade Granlo matchen. Alba reducerade en gång till – ungefär samtidigt som brandlarmet gick igen – men då lät domarna matchen spelas färdigt och närmare än 5–6 kom inte hemmalaget.

– Jag är besviken. Grabbarna gick inte ut och gjorde jobbet, ingen var beredd att göra ”skitjobbet”, summerade en missnöjd Albatränare Ronny Hjelm.

Mer läsning

Annons