Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK-säsongen är över – domaren kritiseras

GGIK förlorade gårdagens bortamatch mot Öjebyns IBF med 13–8.
Därmed är chansen till avancemang borta och säsongen över.
– Jag hatar när folk skyller på domaren men man måste väl göra det någon gång i livet också, säger forwarden Andreas Petersén.

Annons

Matchen började bra för Godis, som coachades av andretränaren Tomas Eriksson eftersom Marcus Hansson valt att gå på bröllop istället för att åka med norrut. Man tog ledningen med 1–0 och efter den första perioden kunde man gå till pausvila med en 4–1-ledning i bagaget. I den andra perioden fick sedan Godis chansen att stänga matchen i numerärt överläge men misslyckades. Sedan kom Öjebyn tillbaka.

– Först får de en tvåminutare och sen åker dom på en femma direkt efter. Så vi får spela 5 mot 3 i två minuter och sen powerplay i tre till. Men vi gör bara ett mål där och sen kommer raset, säger Andreas Petersén.

– De gör mål på allting och kommer in i ett flow. Det var en sådan dag plus det här med domaren. När han står i 30 minuter på uppvärmningen med deras tränare och de skrattar och klappar varandra i arslet är något fel. fortsätter han.

Öjebyn tog igen Godis försprång och gick om till en 7–6-ledning inför den sista perioden. Där orkade GGIK aldrig komma igen. Öjebyn gick ifrån ytterligare och trots att GGIK reducerade två gånger kunde hemmalaget till sist glida ifrån och vinna med 13–8.

För Gävle GIK betyder förlusten att chansen till avancemang uppåt är borta. Med två matcher och sex poäng kvar att spela om, ligger man sju poäng bakom serieledande Sirius.

– Vi hade väl inte räknat med att Sirus skulle göra bort sig, säger Petersén.

Godis har varit på vippen att kvalificera sig för elitserien ett par år i rad nu och Petersén som även är värvningsansvarig i laget tycker att det är dags för distriktet att få upp ett lag i elitserien.

– Vi är redan revanschsugna och har redan fokus på nästa säsong. Många i laget känner att det är dags nu. Vi kan inte ha tre lag i division ett längre, utan måste upp med ett lag i elitserien, säger han.

– Det är bredden som saknas. Vi har ju spelat med åtta man vissa matcher i år och det håller inte. Vi måste in med två, tre vassa namn, främst på backsidan och det är redan på gång.

– Nej. Det finns namn, men inga som jag tänker nämna.

Gustav Alpe 2, Johan Andersson 2, Henrik Modin, Andreas Petersén, Per-Erik Jansson, Tomas Danebäck

Johan Sannelind 4, Anton Eliasson 4, Björn Hansson 2, Christian Vinblad von Walter, Daniel Keisu, Erik Nilsson

39–25

6x2 min, 1x10 min. Öjebyn: 5x2 min, 1x5 min.

Roger Lundbäck och Roland Carlsson

3: Henrik Modin

2: Marcus Thunvall

1: Johnny Lundberg

Mer läsning

Annons