Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här fick ni ingen hjälp, Godis

Nej, Runsten kunde inte ge Gävle GIK en hjälpande hand i serietoppen – och satte sig själva i en ännu jobbigare situation i bottenträsket inför serieavslutningen i och med bortaförlusten mot Sirius.

Annons

Det ska dock sägas direkt att Runsten gjorde en klart bättre match än senast laget mötte Sirius då blev det 1–17 hemma. I går förlorade laget ”bara” med 10–5.

IBK Runsten kom till spel med två femmor och en defensiv uppställning och det lyckades laget helt okej med. I den första perioden hade Runsten lite för stor respekt för motståndarna och laget vågade inte gå till anfall men visst var det två tunga mål laget åkte på, bägge i spel fem mot fyra.

I den andra perioden hängde Runsten med bra och laget hade möjligheter både till ett 2–4 och 3–4-mål men målramen stod i vägen.

Runsten försökte så gott man kunde och vek aldrig ner sig men nu är det inte av lag som Sirius laget skall plocka poäng mot – även om dom gjorde en bra match.

Nästa helg väntar Alba innan avslutningen på serien väntar om två veckor och kanske, kanske Runsten spelar divison 1 innebandy även nästa säsong.

Kim Eriksson, Joakim Rollén, Tomas Jansson, Mattias Bondesson, Thomas Halling.

32–21 (12–4, 10–9, 10–8)

Målvakten Mikael Hjulström, forwarden Tomas Jansson och backen Kim Eriksson.

Mer läsning

Annons