Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle tog risken – blev matchvinnare i derbyt

Foten höll – och Pelle Jansson fick sista ordet i derbyt borta mot Alba i division 1 norra.
Med 46 sekunder kvar på klockan vispade han in matchens sista mål som betydde 8–6 för Godis.
– Underbart! Men det dunkar på rätt bra i foten just nu, säger Pelle ett par minuter efter slutsignalen.

Annons

Det lutade åt att GGIK:s poängkung Pelle Jansson skulle få följa derbyt mot Alba från sidan – men efter uppvärmningen bestämde han sig för att vara med på planen. Högerfoten pallade för trycket.

– Jag tog risken. Det kändes bättre i foten än vad jag trodde att det skulle göra, så det fick bära eller brista. Nu får jag hålla tummarna för att det går åt rätt håll med svullnaden, säger Pelle Jansson efter matchen.

Under matchens första två perioder var Pelle osynlig, men han noterades ändå för två assist.

– I början kände jag mig väldigt stel. Jag hade ju inte tränat på länge. Jag kom inte igång förrän i den sista perioden.

Det räckte gott och väl, skulle det visa sig.

Alba hade reducerat två gånger i sista akten innan Pelle klev in i handlingen. 7–5-målet kändes som spiken i kistan, men Albas 17-årige talang Wiktor Johannesson prickade in sitt andra raka mål med en och en halv minut kvar att spela – och det var fortfarande liv i matchen.

När Alba skulle trycka på för en kvittering hamnade målvakten Nicklas Sörling på mellanhand, då han var på väg ut mot bänken för att få in en sjätte utespelare på banan. Då högg Pelle Jansson som en kobra – och tillställningen var avgjord.

– Underbart! Inför matchen gick de och snackade om att de är lika bra på varje position som oss. Nu har vi åtta raka derbyvinster, så jag hoppas att de är tysta ett tag nu. Vi har visat att vi är bäst i Gästrikland, säger Pelle med ett leende.

Och jakten på serieledaren Sirius går vidare.

– Vi är som bäst när vi jagar. Om vi vinner resten och Sirius får en plump i protokollet, kan vi gå om.

Pelle Jansson är inte ensam om att hålla det hoppet vid liv. Matchens lirare Johan ”Chippen” Andersson, tremålsskytt och ständigt på hugget framför mål i går, ser också möjligheten.

– Sirius kommer väl inte att tappa så mycket mer, men vi är bara två poäng bakom dom. Det kan hända mycket än, säger ”Chippen” som var mäkta belåten med gårdagens derbyseger.

– Det känns jätteskönt. Det har gått lite trögt för mig på slutet, men nu lossnade det. Och jag gör helst mål när det är derby, säger han och skrattar.

6–4-målet var det läckraste. Gustav Alpe hittade ”Chippen” som med ett distinkt avslut skickade in bollen i nätmaskorna.

– Det var ett riktigt viktigt mål. Jag tycker att vi är bättre på varje position och det är inget snack om att det var en rättvis seger, säger ”Chippen” innan han firar vidare med sina lagkamrater i omklädningsrummet.

 

Mer läsning

Annons