Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckis och Foppa mot Brynäs i höst?

Här är drömmatchen som kan bli verklighet i höst:
Icebreakers med bland andra Peter ”Foppa Forsberg, Henrik Zetterberg – och Nicklas Bäckström – möter Brynäs i Läkerol Arena.
– Det skulle vara jättekul, vi jobbar för att det ska bli så, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs.

Annons

Peter Forsberg och Markus Näslund tog initiativ till Icebreakers 2002 och har därefter spelat två matcher per år där en del av intäkterna går till en stiftelse för behövande barn och ungdomar i Västernorrland.

Förra hösten kom 4 500 åskådare till Coop Arena för att se Icebreakers besegra Luleå och i finska Åbo kom drygt 8 500 personer.

Laguppställningen kan förstås inte garanteras redan nu, men tanken är att Nicklas Bäckström – som fanns med i stjärnlaget redan förra året – ska spela för Icebreakers. Likaså Foppa, Markus Näslund, Henrik Zetterberg, tvillingarna Sedin, Douglas Murray, Fredrik Modin, Jonathan Hedström och en hel drös spelare med koppling till Modo, exempelvis Magnus Wernblom, Niklas Sundström och Andreas Salomonsson.

– Och så hoppas vi på Henrik Lundqvist (New York Rangersmålvakten), avslöjar Hasse Andersson, medieansvarig för Icebreakers.

Om matchen blir av är det första gången Icebreakers spelar i Gävle. Men inget är klart än, enligt Hans-Göran Karlsson.

– Det här dök upp för en vecka sedan och vi sa att vi är intresserade, men vi vill veta lite mer om villkoren innan vi tackar ja. Det här är ju ingenting man får gratis, säger Brynäs kubbdirektör.

Datum för matchen är inte heller helt spikat. Det har talats om 6 eller 7 augusti, vilket är väldigt tidigt på försäsongen för Brynäs.

– Vi måste se till att A-laget har gått på is innan matchen. Det brukar ske i början av augusti, säger Hans-Göran Karlsson.

– ”Bäckis” borde vara intressant att se. Sedan vet jag inte exakt vilka andra som är med, men visst borde det vara intressant.

Mer läsning

Annons