Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs fick stryk igen

Att Brynäs har inte vunnit borta mot Frölunda på tre år är en sak.
Men att laget inte tagit tre poäng på bortaplan sedan 18 november, och dessutom förlorat sina sex senaste matcher, gör att slutspel nu känns långt borta.
– Så ser inte jag det. Vi ska fixa det här, jag har ingen anledning att tro något annat, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Brynäs har tagit en futtig poäng på sina sex senaste matcher. Och efter förlusten med 4–1 borta mot Frölunda är det fritt fall i tabellen.

Trots att inga andra matcher spelades i går tappade Brynäs för första gången den här säsongen sin slutspelsplats. Och nu är även kvalserien hotande nära.

Men så ser inte tränaren Niklas Czarnecki på det hela.

– Jag har ingen anledning att tro något annat än att vi ska klara detta.

– Ja, men det lämnar vi bakom oss. Nu ser vi framåt mot de sju matcher som återstår.

– Det är ett väldigt tjat om att vi inte vinner på bortaplan. Men jag ser det som kommer som enskilda matcher var och en. Så om vi vinner borta eller hemma spelar ingen roll – vi kommer att klara detta.

Men mot Frölunda i Scandinavium blev det som vanligt. Hemmalaget vann precis som man gjort så många gånger förr mot Brynäs och det utan att egentligen spela särskilt bra. Däremot hade laget två ingredienser som Brynäs saknar för tillfället. Ett bra och framför allt effektivt power play samt en målvakt som spelade riktigt, riktigt bra.

För samtidigt som Jacob Markström släppte in två lösa handledsskott från JVM-kompisen Erik Karlsson (okej, den andra styrdes in av Tomi Kallio) fram till både 1–0 och 2–0 för Frölunda. Så radade förre brynäsaren Johan ”Honken” Holmqvist upp räddningar på löpande band.

Frölundas första mål kom under en avvaktande utvisning på Jonathan Granström och även 2–0 och sedan också 3–0 kom i numerärt överläge.

– De gör tre av sina fyra mål i power play och det avgör matchen. Visst, de har en bra målvakt i dag och våran hade det lite tyngre, men vi måste också få några sådana där enkla mål i power play, som de fick, menar Mads Hansen.

– Vi måste lära oss att lägga in mer puckar på mål i stället för att hela tiden försöka göra jättefina mål.

Norrmannen Hansen har inte tränat med Brynäs under uppehållet utan har, som Sporten berättade i måndags, varit med och bidragit till att Norge ska spela OS i hockey för första gången sedan 1994 i Lillehammer.

– Helt fantastiskt ska det bli. Innan kvalet hade vi bara en sponsor, men dagen efter att vi blev klara hade norska förbundet fått tre nya jättesponsorer. Jag tror inte folk förstår hur illa det är ställt för norsk hockey. Ändå har vi ett bra lag, menar Mads Hansen.

Ja, det är ju bara att kolla i elitserien, där spelare som Per-Åge Skröder dominerar i poängtoppen.

– Det är ju alltid kul att träffa grabbarna i laget igen. Och jag tycker att vi spelade bra idag. Det är sällan vi skapar så här många chanser på bortaplan. Det ska vi ta med oss till matchen mot Linköping, säger Mads Hansen.

Mer läsning

Annons