Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs i målvaktskris?

Nej, nej, nej...
Det får inte hända.
Anders Lindbäck lämnade plötsligt sitt mål och åkte till båset. Han pratade med massören Glenn Hellström och gick sedan och satte sig i båset.
Olycka på olycka på olycka... Ovanpå det den största olyckan. Att Brynäs förlorar är en sak. Men att Anders Lindbäck ska gå och bli skadad bara fem dagar innan Jacob Markström inställer sig till JVM-samling i Nacka är sju gånger värre.
Hur allvarlig är Anders skada?

Annons

Har ingen aning om det när jag skriver det här. Jag hör hur Czarnecki på presskonferensen säger att det var kramp. Jag har ingen anledning att betvivla den uppgiften.
Men det kan också ha att göra med Lindbäcks sjukdom. Jag har full förståelse för om man inte vill prata om det offentligt.
Vad händer med Lindbäck skadad och Markström i JVM? Ska Jocke Eriksson spela? Nu är det förvisso två och en halv vecka kvar till första matchen utan Markström, så förhoppningsvis är Lindbäcks skada inte mer allvarlig än att han hinner blir spelklar till dess.

Att gå och dega i Göteborg en hel dag kan också ha sina sidor.
Många och långa timmar på Avenyn eller på hotellet kan skapa tristess och en viss slöhet. Vare sig man är journalist eller hockeyspelare kan man bli uttråkad.
Själv har jag aldrig haft det problemet när jag varit i Göteborg. Jag vet inte hur hockeygänget från Gävle upplevde måndagens långa väntat på nedsläpp, men så sömnigt som det var när matchen väl kom igång kan man misstänka det värsta.
Det var riktigt dåligt i första perioden. Frölunda spelade ut gästerna som uppträdde segt och lojt utan fart och intensitet.
Brynäs hann inte med. Deras uppträdande var helt oacceptabelt och man var aldrig med i matchen. Samtidigt tycker jag att man inte fick en ärlig chans, det är inte första gången domare Morgan Johansson visar brist på spelförståelse och helt avsaknad av känsla, utvisningarna av Dixon, Hansen och Dackell var horribla.
Klart att Brynäs tänder. Att det blir stökigt mot slutet är Johanssons fel och han visar dessutom dåligt omdöme att fördela utvisningarna efter slagsmålet mot slutet helt käpprätt åt skogen.

Frölunda är ligans formstarkaste lag.
Jag köper en förlust, Frölunda var bättre, men blir bedrövad när mitt Brynäs blir så avklätt, så skamset och förvirrat att det blir pinsamt.
Brynäs kryssar två perioder. Det är bra. Men det är ingen ursäkt för en bedrövlig svag insats i första.
Individuella misstag tyder på dålig skärpa. Ett kaotiskt Brynäs vid målen.
Som vid 1–0 och jag hann inte se i rutan vem som missade. Sedan agerade Anders Lindbäck märkligt, kom ut konstigt och gjorde sig lång och smal i stället för stor och bred. Fjärde målet får han också ta på sig.
Vid 2–0 slarvade Widing på offensiva blå. Snabb kontring och Kallio åkte runt Hietanen och pricksköt. Widing hade en mycket dålig dag i Scandinavium.
En söndertrasad klubba ställde till det i box play vid 3–0. Samtidigt tycker jag synd om Lindbäck som inte fick någon hjälp.

Lars Jonsson var med men inte Daniel Widing.
Förbundskapten Bengt–Åke Gustafsson presenterade i går Tre Kronor inför Chanel One Cup. Att Jonsson fanns med den här gången, han var inte med senast i Karjala Tournament, är bara som det ska. Även om jag har kritiserat honom för att vara ojämn, från en match till nästa och även under 60 minuter, ligger hans kapacitet oerhört högt när han är som bäst och då är han också landslagsmässig.
Widing var med i Tre Kronor både i "Finnkampen" i september och i Karjala i början av november, det var alltså dags för Daniel att vila den här gången.
Vi ska ha klart för oss att ingen spelare är med i samtliga Euro Hockey Tour-turneringar. Bengan arbetar efter upplägget att testa så många spelare han kan, så väljer han ut de hetaste namnen inför VM till LG Hockey Games i februari.
Gustafsson har ett gott öga till Widing, det har han alltid haft. Håller Widing samma kvalité i Brynäs som han gjort hittills, hoppas att gårdagens flopp i Scandinavium var av tillfällig art, är han med i LG Hockey Games och därmed aktuell för VM.

Truppen innehöll massor av "svenskryssar", åtminstone en för mycket, har svårt att förstå att "Bengan" har ett så pass stort tålamod med Nils Ekman. Spelaren som för det mesta misslyckas i Tre Kronor.
Andra namn att sätta frågetecken efter är Jimmie Ölvestad och målvakten Mattias Modig. Vad har Ölvestad att tillföra ett svenskt landslag? Han övertygar ju inte längre i Djurgården. I stället för Modig hade jag gärna sett Timrås Johan Backlund.

Till sist: På tal om stökiga "slipsnissar" i Kinnarps Arena kan jag berätta att de spottar även på arbetande journalister, om man är från Gävle, det har hänt mig två gånger under mina besök i Jönköping. Första gången fick jag en slemmig loska i håret och andra gången träffade den mitt på reportageblocket framför mig. Visserligen var det här i Rosenlundshallen, men publiken var densamma.

Mer läsning

Annons