Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs J20 fick revansch

Brynäsjuniorerna tog hem segern i den tidiga seriefinalen mot Luleå i Läkerol Arena igår. Man fick dock nöja sig med två poäng då avgörande 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 1–0) kom i sudden.
– Vi vinner rättvist idag, säger tränaren Mats Bäcklin.

Annons

Det hann bara gå 51 sekunder av förlängningsperioden innan Jacob Silfverberg fixade två poäng till Brynäs efter en fin soloraid. En helt rättvis seger för ett Brynäs som kanske borde ha avgjort matchen under ordinarie tid då man var det bättre laget, framförallt i slutperioden.

Efter en händelselös förstaperiod tog Brynäs intiativet i inledningen av andra och 1–0 kom också rättmätigt efter att Simon Bertilssons skott från blå resulterade. En liten tavla av Luleåmålvakten.

Dock kunde bortalaget kvittera fem minuter senare då Joakim Högberg styrde in pucken mellan benen på Joacim Eriksson.

Tredje perioden ägdes av Brynäs men de riktigt farliga målchanserna lyste med sin frånvaro. Matchen gick till förlängning där Jacob Silferberg med en fin egen prestation lade in segerpucken i målet. Luleåspelarna hävdade att pucken aldrig varit inne men domaren var säker på sin sak. 2–1 och två poäng till Brynäs som numer leder serien i ensamt majestät, en poäng före Luleå.

– Vi har det mesta av spelet och vinner helt rättvist. Visserligen så var passningsspelet inte på topp men när man möter ett så bra lag som Luleå så har man inte mycket tid på sig, säger tränaren Mats Bäcklin efter segern.

1–0 (9.35) Simon Bertilsson, 1–1 (14.03) Joakim Högberg (Fredrik Styrman)

2–1 (3.03) Jakob Silfverberg

40–25 (7–7, 19–11, 10–5, 4–2)

BIF: 3x2min, LHF: 4x2min, 1x10min

Johan Lené, Gävle

Mer läsning

Annons