Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs jagar Carl Söderberg

Malmö Redhawks släpper sina spelare – då kan Brynäs värva trots allt.
Klubben jagar stjärncentern Carl Söderberg, 23, och vädjar till sina sponsorer om ekonomisk hjälp.
– Söderberg är jätteintressant, men vi är nog inte ensamma om att tycka det, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Beskedet om allsvenska Malmös beslut att låta de spelare som vill bryta sina kontrakt satte fart på Sundlöv som tidigare bestämt hävdat att Brynäs inte ska värva något innan transferfönstret stängs i dag klockan 24.00.

Nu är det således bråttom att skramla pengar.

Enligt uppgift till Sporten vill Brynäs ha 25 000 kronor vardera från tolv av sina sponsorer, totalt 300 000 kronor. Det räcker möjligen till lite drygt en månadslön för Carl Söderberg, inräknat skatt och sociala avgifter.

Återstoden av den 23-årige centerns lön ska betalas av pengarna som blev över när kanadensaren Kyle Wanvig avskedades.

Sundlöv vill inget säga om sponsorjakten, däremot bekräftar han att klubben vill ha Söderberg.

– Vi ska få besked under fredagen. Det är en jätteintressant spelare, han var ju en supertalang innan han skadade ögat för något år sedan och är fortfarande riktigt skicklig. En bra, spelande center med ett jäkla spelsinne, som har visat att han kan producera i elitserien också, säger Sundlöv.

– Men vi är nog inte ensamma om att tycka att han är intressant, tyvärr.

Ögonskadan Sundlöv pratar om inträffade i januari 2007, i ett läge när Söderberg – som var utlånad från NHL-klubben St Louis – hade öst in poäng för Malmö i elitserien (12 mål och 18 assist på 31 matcher) och var aktuell för Tre kronor. En klubba på fel ställe i en match mot Mora höll på att göra talangen helt blind på ena ögat, men redan säsongen efter spelade han ishockey igen, då i allsvenskan.

– Han spelar med helgaller nu, men jag vet inte hur mycket han ser, säger Sundlöv.

Tillräckligt mycket, borde svaret bli. Söderberg gjorde 44 poäng på 32 matcher säsongen efter skadan och har ungefär samma siffror den här vintern.

Frågan är nu om han kan tänka sig att fortsätta sin karriär i Gävle.

– Vi tänker inte kommentera något innan det är klart, säger Söderbergs agent Peter Werner.

– Innan 24.00 på fredag har vi bestämt oss, säger Werner.

Till Sydsvenskan säger Carl Söderberg själv så här:

– Jag har varit i klubben sedan jag var liten. Och då får jag väl vara kvar till den läggs ner. Men jag har full förståelse för att inte alla kan vara kvar av ekonomiska skäl.

Bland de som är intresserade av Söderberg finns Färjestad, som redan – som första klubb – hunnit norpa åt sig en före detta Malmöspelare, forwarden Marcus Paulsson.

– Det är många klubbar som rycker i Söderberg. När vi nu fick Paulsson kommer vi inte ge oss in i någon budgivning. Men om han accepterar budet vill vi gärna ha honom, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till TT.

Mer läsning

Annons