Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs kanadensare: ”De visste vad de gjorde”

Kanada körde över Sverige och Jacob Markström på sin väg mot JVM-guldet – men försvaras av Brynäsforwarden Kyle Wanvig.
– De gjorde vad de var tvungna till för att vinna, säger kanadensaren.

Annons

Direkt efter hemkomst från bortamatchen mot Färjestad i elitserien bänkade sig Brynäsforwarden Kyle Wanvig framför tv-apparaten.

– Jag kom in precis i början av andra perioden – och vilken match det var! säger han.

Han höll förstås på sitt Kanada och jublade över hemmasegern, som skrevs till 5–1 efter två mål i tom kasse. Men han höll också en halv tumme för lagkamraten Jacob Markström, som åkte på några rejäla proppar under matchen.

Wanvig var dock inte det minsta förvånad över den omilda behandlingen av Brynäs succémålvakt.

– Det är kanadensisk hockey. Du kan kalla det smutsigt eller fult, men jag är övertygad om att deras matchplan var att störa Jacob. Kanske inte så att de skulle tackla honom, men i alla fall vara uppe i hans ansikte. Och det gav ju ett mål också, säger Wanvig.

– Nej, det har jag inte. Men jag är säker på att svensk hockey är lite annorlunda. Och jag kan förstå frustrationen. Men som jag ser det måste man göra vad man kan för att vinna, kanadensarna visste att de att de var tvungna att gå på Jacob för att ha en chans.

– Sedan tycker jag kanske inte att det är okej att köra på honom. Samtidigt var det nog inte så illa som det kanske såg ut. Och jag tycker inte att svenskarna kan skylla på domarna, för vad jag vet så var de inte från Kanada.

Kyle Wanvig säger att han och hela Brynäs ändå kan känna stolthet över lagkamratens insats. Och han ser fram emot att få skaka Markströms hand och välkomna honom tillbaka till Brynäs och elitserien igen.

– Men jag tror inte att han spelar på ett tag, han behöver nog vila nu. Fast Anders Lindbäck har ju gjort det bra i de sista matcherna, han har bra självförtroende och då behöver vi inte oroa oss.

 

Mer läsning

Annons