Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ordförande: "Nu vill vi lägga det här bakom oss"

– Vi accepterar självfallet disciplinnämndens beslut, och vi kommer även att vara behjälpliga i åklagarens utredning.
Det säger säger Bo Bylund, styrelseordförande i Brynäs IF, i ett pressmeddelande.

AnnonsInformation från Brynäs IF:s styrelse
I samband med matchen mot Linköping den 12 februari i Läkerol Arena uppstod ett handgemäng i spelaringången mellan å ena sidan Linköpings spelare Andreas Jämtin och å andra sidan Brynäs sportchef Michael Sundlöv och materialförvaltare Mattias Pettersson. Uppgifterna går delvis isär om vad som hände. Händelsen anmäldes till ishockeyns disciplinnämnd som meddelade sitt beslut den 16 februari. Beslutet innebär att Andreas Jämtin avstängs en match och de två Brynäsledarna får dryga penningböter. Åklagarmyndigheten i Gävle har vidare inlett en utredning rörande händelsen.
– Vi accepterar självfallet disciplinnämndens beslut, och vi kommer även att vara behjälpliga i åklagarens utredning, säger Bo Bylund, styrelseordförande i Brynäs IF.

Det råder ingen tvekan om att upprinnelsen till händelsen var att Michael Sundlöv stod på fel plats och agerade felaktigt mot Andreas Jämtin. Det har också Michael Sundlöv bett om ursäkt för. Han och Mattias Petterson har också fått sina straff av disciplinnämnden.
– Brynäs IF tar bestämt avstånd från allt våld och trakasserier i samband med matcher. Sådana händelser strider mot föreningens värderingar, säger Bo Bylund. Brynäs IF står för ärlighet, öppenhet, respekt för människor och fair play.
En ordentlig genomgång av vilka regler som gäller för ledare i samband med matcher har skett med alla berörda. Något liknande ska inte hända igen.
– Brynäs IF beklagar det som inträffat, men nu är det viktigt att vi kan lägga det bakom oss, så att alla kan fokusera framåt mot slutspel, säger Bo Bylund.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv och materialförvaltare Mattias Pettersson kommer själva att få betala de böter som utdömdes i disciplinnämndens beslut.
– Jag har det största förtroendet för Michael Sundlöv och Mattias Pettersson som gör ett bra arbete inom Brynäs, säger Hans-Göran Karlsson, Brynäs klubbdirektör. Det här är en enskild händelse som vi får dra lärdom av, och ingen människa är fullkomlig.

Mer läsning

Annons