Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsdamernas första seger över Segeltorp

– Nu har vi besegrat samtliga lag i serien, sade Brynäs damtränare Lasse Lundström och då förstår ni att Brynäs vann i Läkerol Arena, 4–3.

Annons

Brynäs gjorde en riktigt bra match och det var viktigt med det tidiga ledningsmålet som Kajsa Östlund elegant styrde in bakom Segeltorps målvakt Alexandra Kyobe.

– Nu spelade vi som vi pratat om före matchen och samtliga tjejer ställde upp och jobbade, fortsatte Lundström.

Segeltorp hade lite mer puck under den första perioden och backen Emma Agèn kvitterade i power play men det hjäpte nu inte då även Brynäs tog vara på ett numerärt överläge fram till 2–1.

Segeltorp vann skotten komfortabelt och vid ett flertal tillfällen låg pucken på Christine Smedstads mållinje men på något vis lyckades hon rädda det mesta.

Brynäs avgjorde matchen i den andra perioden då laget gick fram till en 4–1-ledning efter mål av Karin Johansson och Joa Elfsberg.

Men Segeltorp tog över allt i avslutningsperioden och bombarderade Christine Smedstad som storspelade. Men hon fick se två puckar ramla in och med tre och en halv minut kvar kunde Gunilla Andersson reducera till 4–3.

Det var inte många gånger som hemmatjejerna tilläts komma över halva planen, men dom stred tappert och släppte endast in två mål trots skottstatistiken 2–17.

– Nej då, jag är en lungn människa och jag kan inte påverka vad som händer på isen, fortsatte Lundström.

– Det här var en historisk seger, då det var första gången Brynäs besegrar Segeltorp, sade lagledaren Tony Östlund som fick se sin dotter Angelica spela mycket bra i andrakedjan.

Hela Brynäs lag ska ha en eloge för en fint genomförd match, en eloge ska även den två man starka hejaklacken på ståplats ha (Joker och Flink) då dom höll igång matchen igenom.

Mer läsning

Annons