Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackell visar vägen och stannar i Brynäs

Andreas Dackell gör det som Daniel Widing inte gör – och förlänger kontraktet med Brynäs ytterligare ett år, just när säsongen ska avgöras.
– Det är klart att det har ett symbolvärde för oss, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Annons

Andreas Dackell, som i kväll gör sin 428:e match för Brynäs, är affischnamnet inför de avslutande åtta elitserieomgångarna då Brynäs ska försöka nå slutspel – men faktiskt lika gärna hamna i kvalserien igen.

”Vi kan, vi vill, vi ska!” är parollen, och Dackell poserar med bestämd min på hemsidan.

Dessutom skriver han i samma kritiska skede på nytt kontrakt för nästa säsong.

– Att han tar det beslutet så tidigt är viktigt för oss. Andreas är en av de bästa och ledande spelarna i truppen, säger Micke Sundlöv.

Nu hoppas Brynäs att Dackells namnteckning ska ge den medvind som behövs för att få ny skjuts och säkra en slutspelsplats.

– Det är så vi känner, nu ska vi klara det, det finns inget annat, säger Sundlöv, som hyllar Dackell.

– Han har tagit sig an rollen som lagkapten med glans. Det är inget att sticka under stol med att det har ett symbolvärde att han har viljan att förlänga i det här läget.

– Nej, nån sån klausul finns inte.

I dagens omstart mot Frölunda spelar Dackell i förstakedjan tillsammans med bland annat Daniel Widing, som valt att inte skriva på något nytt kontrakt.

– Han fick ett kontraktsförslag ganska tidigt men sa att han vill vänta. Han vill se vad som händer när det gäller Ryssland eller NHL. Han har inte sagt nej till oss men vill avvakta, säger Sundlöv.

Daniel Widing, som gjorde en bra insats i LG Hockey Games, är förstås i en annan situation än Dackell och har inte gett upp proffsdrömmen.

– Men han har sagt att om han ska spela i Sverige så är det Brynäs som gäller, säger Sundlöv.

Rykten säger dock att Linköping är intresserat av Widing.

– Nej, inte i dagsläget.

– Vi arbetar dagligen med kontraktsfrågan. Men vilka jag pratar med för närvarande behåller jag mellan mig och spelarna.

Andreas Dackell själv låter taggad inför slutspurten:

– Det är slutspel som gäller. Och den kampanj med reklam i tidningar, radio och TV som vi dragit igång ska förhoppningsvis locka till intresse.

– Kul. Och inspirerande att fortsätta ett år till. Jag kände redan för en månad sen då Sundlöv och jag började prata att jag var sugen. Brynäs är i ett intressant läge med mycket yngre spelare.

– Det har absolut inneburit en kick.

Mer läsning

Annons