Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hockeykväll när man inte kände sig nedslagen alls

Tredje raka segern på vägen till slutspel, 3–1 mot snart allsvenska Södertälje SK. Samtidigt en anslagstavla som glödde.

Annons

mot Modo – hela Övik skakar; 4–3 till Färjestad mot Djurgården – puh, det stod 4–0 ett tag; 8–0 för Timrå mot Skellefteå – märkligt, men sant.
I går fanns det inget att bli nedslagen för i Läkerol Arena, vilken gång man än valde.

bara om att gå till jobbet och leverera den beställda produkten. I lördags 4–1 mot Rögle. I går 3–1 mot Södertälje.
Tabellen är kvitto på leveransen.
Tre raka segrar har fört upp Brynäs på slutspel, och arbetsuppgiften är nu att hantera nyckeln till framgång i lördagens match mot Djurgården. Seger öppnar nästan med automatik Läkerolen för fortsatt drama i mars, oavgjort är okej – förlust skapar en fortsättning på allas vår oro.
Jag tror på kryss, men har ändrat mig i min spådom sedan Linköping brakat ihop (Jämtin spelade, men Linköping förlorade för fjärde matchen i rad – 1–3 mot Luleå. Synden straffar sig själv, där försvann den seriesegern).
Nu blir det så här. Färjestad vinner elitserien, men Brynäs slår just Färjestad i Läkerolen i den sista omgången – och minuterna senare väljer Karlstadslaget just Brynäs som kvartsfinalmotståndare. Det där kan ni faktiskt komma ihåg att jag skrev.

Molin, Lauritzen, Hansen, Lauritzen, Hansen – till slut verkade Brynäs ha tagit ut målvakten för alla ville göra målet.
Som klippt ur reklamen "Vi kan, vi vill, vi ska" – pucken skulle bara in bakom den övergivne Henrik Karlsson i SSK-målet.
...och det var Mads Hansen som gjorde det efter halva matchen ser jag nu i statistikpapperen.

efter att Södertälje inlett andra perioden med en chockoffensiv. Brynäs blev tillbakapressat, men hade Anders Lindbäck i målet.
Han hade allt en målvakt ska ha för att vara en vägg.
Det blev inget SSK-mål.
Istället 2–0, och nästan dråplig situation med fem minuter kvar av perioden. Stefan Pettersson hamnade alldeles ensam med Lindbäck. Det fanns inte en tom yta att sikta in sig på – till slut sköt Pettersson utanför för att inte bli stående med pucken.
Att skrämma vettet ur en motståndarforward borde egentligen också räknas som en räddning.

är på väg mot, om inte en succésäsong (jo, en aning), men i alla fall ett i Gävle efterlängtat slutspel.
Hans förmåga att bygga ett lag, och att coacha kontrollerat under matcherna, har jag redan imponerats av.
Däremot får jag nog börja revidera det här med hans bristande underhållningsförmåga – han har ju Leif "Säger-alltid-något-kul-eller-spektakulärt" Boork att jämföras med.
I går på presskonferensen tittade Czarnecki på text-TV-bilden och den färgade elitserietabellen och sa:
"Det är skönt att vara grön igen".
Sånt där tycker jag är jättekul.

d matchstraff i nya, plywood-och-presenning-utgången, var Södertäljes Petri Pakaslahti. Utan att ha röntgensyn är jag är faktiskt helt övertygad om att han inte mötte Michael Sundlöv nånstans nån gång.

i går, en överfull Gavlerinken om man vill se det så. Allt fler tror på slutspel nu. Jag ser en sjua först på publiksiffran på lördag.

i rad, 22 totalt - nu är det bara signaturen på det nya kontraktet vi vill ha av Widing.

, landshövdingen – Jernvallen i onsdags, Läkerolen i går.
Jag sa ju att hon är överallt. Det var dock bara Brynäs-Tigern som stod bredvid på isen, inte svärsonen, under prisutdelningen för Gästrikland i världen.

Mer läsning

Annons