Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mätt Brynäs kom igen

Det börjar bli en god vana.
Garanterat godare än pizza på planet.
Daniel Widings målstim mot Luleå Hockey håller i sig.
– Bra slut på en pissig dag, konstaterar han efter två mål och 3–3 i Coop Arena.

Annons

Senast Brynäs gästade Luleå vann Gävlelaget med 3-2 och Daniel Widing stod i centrum som målskytt. I går var det dags igen för ett Brynäs som fick sämsta tänkbara uppladdning (se annan artikel) inför matchen. Men trots att det blev att käka pizza i planet på vägen upp kunde Brynäs till slut vända 1-3 till 3-3 med en heroisk slutspurt.
– Usch, jag rapade svamp i hela första perioden efter Capricciosan men det lossnade efter halva matchen. Det såg tungt ut när de hade 3-1 och bud på et fjärde men vi fick kraft någonstans ifrån som jag inte vet på slutet, berättar Daniel Widing när han pustar ut efter matchen.

För Brynäs var i djup brygga efter mats Lavanders 3-1-mål efter fyra minuter i den sista perioden sedan målvakten Jakob Markström gjort sitt enda misstag i matchen. Lavanders myra smet in vid den högra stolpen. Hemmalaget öste på för fullt men Markström skulle ta revansch för sitt uppträdande vid 1-3. Han spikade igen och räddade, bland annat, en mörsare från Janne Sandström, en styrning från Johan Harju och ett närskott från Jonas Almtorp. Tre räddningar som blev helt matchavgörande.
– Jo, Markström bestämde sig och vi krigade in två mål. Det var inte vackert men det spelar ingen roll, påpekar Widing vars andra mål för kvällen styrdes in med den ena grillan sedan Mads Hansen lagt en stenhård diagonalpuck framför Gusten Törnqvist i Luleås kasse.

3-3 kom sedan med fyra minuter kvar. Daniel Hermansson var sist på pucken sedan Johan Harju stressats till kvällens indianare av Stephen Dixon.
– Vi ger aldrig upp och vi är jättenöjda med en poäng som dagen och matchen utvecklade sig. Det börjar bli en kul vana att göra mål och ta poäng här uppe. Det är inte många lag som klarar det, skrattar Widing.
Nye Kyle Wanvig gjorde sin första match i Brynäströjan och transatlanten såg seg och tung ut efter allt resande. Han bänkades också i den sista perioden då Brynäs gick ner på tre femmor. Det gav också, måhända, den sista energi som behövdes för att vända matchen.

Noterbart var också att Boston Bruins svenske scout Sven-Åke Svensson fanns på plats i Luleå för att specialstudera Brynäsbacken Simon Bertilsson för NHL-lagets räkning. Bertilsson gjorde en stabil match.
Bäst i Brynäs var Widings lina som satte tungt tryck på Luleå men även Ove Molin, drog ett jättelass i box- och power-play, och Daniel Hermansson visade sina bästa sidor.

Mer läsning

Annons