Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först JVM – nu Tre Kronor

Efter succén i junior-VM: Nu får Jacob Markström chansen även i Tre Kronor.
Enligt uppgifter till Sporten kommer Brynäs målvakt att tas ut till LG Hockey Games i Globen 5-8 februari.
– Jag har inte hört något om det, men det är klart att man drömt om en sån sak, säger Markström.

Annons

Gårdagens come back i elitserien blev inte riktigt vad Jacob Markström hoppats på. Brynäs snart 19-årige målvakt blandade och gav när han dels radade upp flera fantomräddningar, men även svarade för två mindre bra ingripanden.

Men trots 1–2-förlusten mot Modo kunde Sporten lämna ett glatt besked efter matchen.

Enligt säkra källor kommer Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson att ta ut Jacob Markström till landslagsturneringen LG Hockey Games, som spelas i Globen 5-8 februari.

– Jaha. Jag har inte hört något om det och det är ingenting jag tänkt på heller.

– Jo, att spela i Tre Kronor är väl något alla som spelar hockey drömmer om. Men just nu är jag bara besviken över att vi inte vann den här matchen. Jag tycker vi var bättre än Modo.

Mycket talar också för att den förre brynäsaren Johan Holmqvist, som var lite av idol för Markström när han var yngre, blir den andre målvakten i Tre Kronors trupp som presenteras nästa måndag.

Men Jacob Markström, som inte spelat med Brynäs på sju raka matcher, ville hellre prata om gårdagens match än kommande landslagsdebut. Även om come backen i elitserien alltså inte blev den allra bästa.

Visserligen fick Brynäs en drömstart på matchen när Ove Molin skickade in en målvaktsretur i krysset redan efter en minut. Men glädjen blev inte så långvarig.

I en snabb spelvändning sköt Modos Oscar Steen lagets första skott på mål efter 4.31 och den pucken, som inte såg otagbar ut, slank in bakom Markström.

Tungt förstås både för Jacob och Brynäs. Och inte blev det bättre när Markström gjorde en större tavla efter lika lång tid i andra perioden.

– Jag skulle rensa undan pucken men slog den rakt på en av deras spelare (Niklas Sundström) och sedan blev det lite grötigt framför mål och de tryckte in returen.

Jacob Markström suckade tungt och konstaterade:

– Man får inte göra misstag någonstans på banan. Men jag tar på mig det där målet helt och hållet.

Å andra sidan lyckades Brynäs bara göra ett mål framåt också. I sista perioden jagade man frenetiskt en kvittering och vann till exempel skotten med 13–2 – totalt 30–29 till Modo.

– Vi måste få in ännu fler puckar på mål, vi kom inte upp riktigt i dag, sa Markström.

Och tränaren Niklas Czarnecki kunde bara hålla med.

– Det var en jämn match, men det är små saker som avgör. Vi sjunker lite för lågt i andra perioden, men då räddar Markström oss. Sedan gör han ett misstag på deras andra mål, men misstag gör alla, så är det.

Bästa chansen att kvittera i tredje perioden hade Daniel Widing när han blev helt ensam med Modos målvakt Michal Zajkowski när drygt tio minuter återstod. Men Widing fick inte ordning på pucken och Brynäs fick vända hem i natten utan poäng.

Mer läsning

Annons