Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Granis” överkörning

Buse och målskytt i en och samma person.
Jonathan Granström gjorde två mål och skyfflade sedan bort Hadelöv ur Skellefteåburen när Sebastian Lauritzen avgjorde till 5–4 för Brynäs.
– Om det var oschyst? Jag vet inte, men jag är absolut inte ute efter att åka på honom, säger ”Granis”.

Annons

Han stannade på två mål och två assist, även om läget fanns att sätta tredje målet i tom kasse när gästande Skellefteå toksatsade för en kvittering.

Nye kedjepolaren Sebastian Lauritzen – jo, det var första gången de spelade tillsammans i går – knåpade ihop 2+1 medan den mest namnkunnige i trion, Andreas Dackell, svarade för tre assist.

Om Czarneckis nya förstaformation var ett experiment var det ett ytterst lyckat sådant.

– Jag fortsätter gärna att spela med honom, säger Sebastian Lauritzen och nickar mot Granström i omklädningsrummet.

Matchhjälten, som avgjorde 6.51 in på tredje perioden, fortsätter:

– Det var en sån där kväll. Ta bara första målet, pucken gick ju som på ett snöre och det var bara för mig att pilla in den i mål. Det var många bra kombinationer i hela matchen.

Granström fick förstås ett assist på 1–0-målet. Och på 5–4-målet, som fick Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv att utveckla ett mindre raserianfall direkt efter.

Han ansåg att han blivit bortknuffad ur sin bur av nämnde Granström – vilket han också blev.

– Jag vet inte om det var oschyst. Jag tror att jag krokade ihop med en av deras backar och sedan åkte in i Hadelöv. Jag är absolut inte ute efter att åka på honom i alla fall, säger Granström.

Hursomhelst, målet blev tomt och Lauritzen kunde i stort sett åka hela vägen in i nät.

– Jag trodde Hadelöv var kvar och tänkte dra honom, sedan upptäckte jag att han var nere i hörnet med ”Granis”. Jag var nog lite överkylig där, erkänner Lauritzen som ändå, till slut, skickade in pucken i mål.

Elaka tungor vill göra gällande att Jonathan Granström, det 22-årige nyförvärvet från Mora, bara gör bra ifrån sig när svärföräldrarna likt i går är på plats i Läkerolen, men det slår han själv ifrån sig. Däremot går det att konstatera att elitseriens mest utvisade – han drog ju på sig matchstraff mot Färjestad borta bland annat – inte bara kan köra på folk.

Fyra poäng i en elitseriematch har han dock aldrig gjort förut.

– Äh, det spelar ingen roll. Det som hjälper laget mest för tillfället är det som är roligast. Men det var en kul match som måste ha varit rolig att kolla på också, särskilt jämfört med den mot Luleå, säger Granström.

Målvakten Anders Lindbäck höll sin första elitserienolla i torsdags. I går var han inte lika lyckosam, bland annat släppte han in 2–2-målet tidigt i mellanperioden väldigt billigt och borde kanske ha gjort bättre ifrån sig när Skellefteå kvitterade tio sekunder in på sista perioden.

– Fast han gjorde några otroliga räddningar också på slutet, det får man inte glömma, säger Granström.

026-15 93 85

Mer läsning

Annons