Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...Daniel Widing

...som spelar i förstafemman i Globen i kväll när Tre Kronor möter Ryssland i LG Hockey Games.

Annons

– Visst! Det ska bli jäkligt inspirerande att spela med Johan Davidsson och Martin Thörnberg (och Johan Åkerman och Kenny Jönsson på backplats). Jag har tränat med dom hela veckan och jag måste säga att Davidsson är grym, han är Sveriges bästa center. Det gäller bara att sätta dit puckarna när man får passningarna.

– Tror att det är tre eller fyra stycken, va? (enligt den officiella statistiken är det tre mål på 17 A-kamper).

– Jo, här i Globen i fjol. Men då hann vi bara spela en match ihop sedan blev bägge skadade. Hoppas dom håller hela turneringen i år... Tanken är ju att vi ska göra lite mål framåt, det har ju varit lite dåligt med det för landslaget den här säsongen.

– Bra. Vi har tränat ett pass i måndags, två i tisdags och ett pass onsdag och i kväll (läs: i går) ska vi på Solvalla. Sedan börjar ju matcherna.

– Tanken är att vi ska spela med sex backar, men Lasse får säkert chansen längre fram i turneringen.

– Det är alltid bra att få ett brejk, oavsett om man är här eller hemma och tränar så behövs det. Hoppas man kan få lite nytt självförtroende och göra några bra matcher.

– Jätteviktigt. Särskilt efter allt snack som varit så vill man visa att man kan. Jag är ju uttagen för att Bengt-Åke tror på mig och då vill man ju ge något tillbaka. Det är samma hemma om Niklas (Czarnecki) ger en mycket speltid så vill man ge något tillbaka genom att spela bra.

– Nej, jag är besviken på de fyra senaste matcherna. Jag har inte fått ut det jag själv velat av mitt spel, jag har väl inte gjort ett enda mål och laget har förlorat. Men vi har fortfarande slutspel som mål och det ska vi klara av.

Mer läsning

Annons